Annonce
Østjylland

Kunstoplevelser med et blåt blink i øjet

Der sker noget, når 17 kunstnere går i gang i samlet flok. Under det blå blink ses formanden for Professionelle Kunstnere i Syddjurs, billedkunstner Hans Clausen. Foto: Flemming Højer

Syddjurs-kunstnere fylder den tomme politistation på Torvet i Ebeltoft med gratis kulturoplevelser for alle

Annonce

17 kunstnere med knofedt og gejst
Knofedt og gejst er der masser af hos de 17 medlemmer af Professionelle Kunstnere i Syddjurs, der sprang til, da Syddjurs Kommune for et par uger siden gav grønt lys for udstillingen, mens bygningen afventer en politisk beslutning om, hvad den skal bruges til i fremtiden.

»Det er selvfølgelig en kort frist, men vi knokler, lige til vi er færdige til at åbne udstillingen fredag,« siger foreningens formand, billedkunstner Hans Clausen.

Ikke det rene hobby
» Nogle har ændret lidt på deres ferieplaner. Det er jo ikke bare det rene hobby for os, men vores hovederhverv at være kunstnere, og det er en god mulighed at udstille lige her i hjertet af byen. Vi tror, der kommer rigtigt mange.«

Støvsugeren, kost og klude er i fuldt sving, og de mange huller på væggene fyldes med polyfilla. De mange mindre rum giver mulighed for anderledes kunstoplevelser, og gardinerne fjernes hurtigt fra de store vinduer for at give lys og luft og udsyn til det turisttravle torv og den knaldblå vig.

Kom og kig i krinkelkrogene
»Vores idé er at tage udgangspunkt i bygningen, som den er, og spille sammen med den. Det er første gang, huset bliver tilgængeligt for en bred offentlighed, for ellers var det et lukket hus. Nu kan folk komme herind og se alle krinkelkrogene. For dem vil vi udnytte til at skabe nysgerrighed og oplevelser,« siger Hans Clausen.

Kunstnerne har allerede tidligere gjort politikerne opmærksomme på, at politistationen kunne være et godt udstillingssted i Ebeltoft.

»Nu har vi en god mulighed for at vise, hvad vi har i tankerne. Så kan folk selv danne sig et indtryk og tage stilling til, om de synes om ideen.«

Her kommer mutter med kost og spand. Kost i hvert fald. Spindelvævene fejes ned af billedkunstner Helle Bendorff. Foto: Flemming Højer

!«Blå blink«

Sommerudstillingen »Blå Blink« med værker af 17 professionelle kunstnere og kunsthåndværkere i Syddjurs åbner fredag 9. juli med fernisering kl. 17-19. Entré er gratis, og udstillingen vises hele juli måned.
Den tidligere retsbygning blev tom, da politiet i foråret flyttede til mindre lokaler på Ebeltoft Rådhus.
Siden har politikerne i Syddjurs Kommune prøvet at nærme sig en beslutning om, hvad bygningen skal bruges til. Et notat fra forvaltningen med tre forslag - bibliotek, museum eller salg - manglede detaljerede økonomiske beregninger og blev derfor kasseret af politikerne, og et nyt er under udarbejdelse.
Museet i Syddjurs viste tidligt stor interesse for at indlemme bygningen på Torvet i en tiltrængt udvidelse. Biblioteket er inde i billedet på grund af opstået pladsmangel på rådhuset i Ebeltoft. Forslag fra forskellig side om at bruge bygningen som udstillings- og kulturhus har ikke vakt politisk interesse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Kæmpeslagsmål i Viby: 21-årig mand blev stukket flere gange

Annonce