Annonce
Aarhus

Kunstpris blev investeret i ny præmieret udstilling

Katrine Hvid foran nogle af værkerne, der er udstillet i Ikast. Privatfoto

Katrine Hvid tog til USA for penge, hun fik for pris i Aarhus, og bliver nu præmieret for dansk-amerikansk udstilling.

AARHUS: Katrine Hvid er glad for anerkendelsen. Hun blev belønnet med KP-Prisen på KP14, og det er der kommet meget ud af. Blandt andet en ny præmie.

Med prisen på Kunstnernes Påskeudstilling i Kunsthal Aarhus i 2014 fulgte 10.000 kroner fra Aarhuus Stiftstidendes fond. Dem var Katrine Hvid fast besluttet på at bruge på en tur til New York. Det gjorde hun - til ti dage med intense studier af moderne kunst i den amerikanske storby.

- Jeg var optaget af deres traditioner for maleri, siger Katrine Hvid, der egentlig er uddannet i musik.

Hun fik en del kontakter og fandt ud af, at hun ville vise den amerikanske kunst i Danmark. Så det blev til en udstilling i Kunstpakhuset i Ikast - og den kan ses lige nu. Der er fire amerikanere med, og de var så venlige at komme og være med til åbningen af udstillingen. Desuden udstiller fire danske kunstnere. Udstillingen viser et bredt udsnit af, hvordan man kan arbejde med abstrakt og geometrisk maleri, oplyser Katrine Hvid, der bor i Odder.

Det var her, Statens Kunstfond kom på besøg - med det resultat, at Katrine Hvid fik en præmie på 30.000 kroner for hendes kuratering af udstillingen.

Udstillingen

Kunstpakhuset, Lille Torv 5, Ikast. Udstillingen "Geometric Behavior". Kan ses til 25. februar 2018 "Geometric Behavior" viser værker af fire danske og fire New York kunstnere: Milena Bonifacini (DK), Martha Clippinger (US), Jesper Dyrehauge (DK/Berlin), Elise Ferguson (US), Katrine Hvid (DK), Douglas Melini (US), Bodil Nielsen (DK) og Gary Petersen (US). Kurator er Katrine Hvid, og omdrejningspunktet for hendes udvælgelse af danske og amerikanske kunstnere har været, at de alle på hver deres særegne måde arbejder med abstrakt maleri, der har udgangspunkt i den konkrete og geometriske tradition. Deres værker er på én gang stramt komponerede og virtuost improviserede.

Forstærket oplevelse

Begrundelsen for prisen er:

"Geometric Behavior er et frisk pust på en grå vinterdag. Otte kunstneres forskellige tilgange til abstrakt maleri er præsenteret i en energiladet værksammensætning i Kunstpakhusets fine udstillingsrum."

Videre hedder det:

"Værkudvalget er kurateret med sans for at vise spændvidden inden for den konkrete og geometriske tradition, hvor maleriet i et udvidet felt også viser sig i materialer som gulerodstryk, papmaché og vævning. Forskellene imellem materialer, farvevalg og kompositioner bliver netop tydelige ved sammenstillingerne, og kontrasterne giver en forstærket oplevelse af det enkelte værk."

Og hvad skal de penge så bruges til?

- Til researchrejser, gerne til USA eller Japan, siger Katrine Hvid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Aarhus

De smarteste sygehuse klarede coronakrisen bedst: AUH er blandt de bedste i verden

Alarm 112

Nye redningsstiger i østjyske havne skal forebygge drukneulykker: Skrig-orange og kan ses fra vandet i mørke

Annonce