Annonce
Aarhus

Kunstpris blev investeret i ny præmieret udstilling

Katrine Hvid foran nogle af værkerne, der er udstillet i Ikast. Privatfoto

Katrine Hvid tog til USA for penge, hun fik for pris i Aarhus, og bliver nu præmieret for dansk-amerikansk udstilling.

AARHUS: Katrine Hvid er glad for anerkendelsen. Hun blev belønnet med KP-Prisen på KP14, og det er der kommet meget ud af. Blandt andet en ny præmie.

Med prisen på Kunstnernes Påskeudstilling i Kunsthal Aarhus i 2014 fulgte 10.000 kroner fra Aarhuus Stiftstidendes fond. Dem var Katrine Hvid fast besluttet på at bruge på en tur til New York. Det gjorde hun - til ti dage med intense studier af moderne kunst i den amerikanske storby.

- Jeg var optaget af deres traditioner for maleri, siger Katrine Hvid, der egentlig er uddannet i musik.

Hun fik en del kontakter og fandt ud af, at hun ville vise den amerikanske kunst i Danmark. Så det blev til en udstilling i Kunstpakhuset i Ikast - og den kan ses lige nu. Der er fire amerikanere med, og de var så venlige at komme og være med til åbningen af udstillingen. Desuden udstiller fire danske kunstnere. Udstillingen viser et bredt udsnit af, hvordan man kan arbejde med abstrakt og geometrisk maleri, oplyser Katrine Hvid, der bor i Odder.

Det var her, Statens Kunstfond kom på besøg - med det resultat, at Katrine Hvid fik en præmie på 30.000 kroner for hendes kuratering af udstillingen.

Annonce

Udstillingen

Kunstpakhuset, Lille Torv 5, Ikast. Udstillingen "Geometric Behavior". Kan ses til 25. februar 2018 "Geometric Behavior" viser værker af fire danske og fire New York kunstnere: Milena Bonifacini (DK), Martha Clippinger (US), Jesper Dyrehauge (DK/Berlin), Elise Ferguson (US), Katrine Hvid (DK), Douglas Melini (US), Bodil Nielsen (DK) og Gary Petersen (US). Kurator er Katrine Hvid, og omdrejningspunktet for hendes udvælgelse af danske og amerikanske kunstnere har været, at de alle på hver deres særegne måde arbejder med abstrakt maleri, der har udgangspunkt i den konkrete og geometriske tradition. Deres værker er på én gang stramt komponerede og virtuost improviserede.

Forstærket oplevelse

Begrundelsen for prisen er:

"Geometric Behavior er et frisk pust på en grå vinterdag. Otte kunstneres forskellige tilgange til abstrakt maleri er præsenteret i en energiladet værksammensætning i Kunstpakhusets fine udstillingsrum."

Videre hedder det:

"Værkudvalget er kurateret med sans for at vise spændvidden inden for den konkrete og geometriske tradition, hvor maleriet i et udvidet felt også viser sig i materialer som gulerodstryk, papmaché og vævning. Forskellene imellem materialer, farvevalg og kompositioner bliver netop tydelige ved sammenstillingerne, og kontrasterne giver en forstærket oplevelse af det enkelte værk."

Og hvad skal de penge så bruges til?

- Til researchrejser, gerne til USA eller Japan, siger Katrine Hvid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce