Annonce
Kultur

Kunstværker til Navitas

Statens Kunstfond har bevilget et større udlån af kunstværker til Navitas. Der er fernisering 4. september. Værket "Untitled" af Amalie Jakobsen er blandt dem. Foto: David Stjernholm

Statens Kunstfond giver nu mulighed for at en række udlånte kunstværker kan skabe liv i Navitas-bygningen.

AARHUS: De over 3.000 brugere og gæster, som har deres daglige gang i Navitas, får nu noget at kigge på. Statens Kunstfond har nemlig bevilget et større udlån af kunstværker til Navitas. Der er tale om både fotokunst, maleri og konceptuel kunst.

Bygningen er hjemsted for Aarhus Maskinmesterskole, AU Engineering og virksomhedsmiljøet Incuba A/S og den rå arkitektur, der domineres af store betonflader, har stillet krav til de værker der er udvalgt. De spænder vidt fra skulpturer og tegning til masker og neonlys.

Værkerne indvies ved en fernisering mandag 4. september kl. 13.00-14.30 i Atriet på Navitas. Her vil der være en performance ved kunstner Andreas Führer, som også er repræsenteret på udstillingen.

Derudover er der værker af: Amalie Jakobsen, Amitai Romm, Anu Ramdas, Christian Danielewitz, Daniel Svarre, Ferdinand Ahm Krag, Julie Stavad, Matilde Mørk og Theis Wendt.

Værkerne udlånes i en periode på mellem fem og ti år.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce