Annonce
Sport

Kvartfinalen blev endestationen for århusianske Gemke i Thailand Open

Rasmus Gemke var fredag i hård kamp mod indonesiske Anthony Ginting. Arkivfoto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix.
Rasmus Gemke spillede sin chance i kvartfinalen i Thailand, men løb tør for kræfter i tredje sæt mod indonesiske Anthony Ginting.
Annonce

BADMINTON: Rasmus Gemke er færdig i Thailand Open.

Fredag formiddag tabte den århusianske badmintonspiller nemlig til indonesiske Anthony Ginting i kvartfinalen i tre sæt, 14-21, 21-19, 5-21.

Danskeren er nummer 17 på verdensranglisten. Ginting er nummer seks.

24-årige Gemke, der tidligere har tørnet ud for Højbjerg, fik en fornuftig start på opgøret mod den lynhurtige indoneser, var på 5-5, 10-10, 14-14, men så gik luften ud af ballonen, og han tabte syv bolde i træk.

Især Gintings spil ved nettet voldte danskeren problemer, men i slutfasen var det flere uprovokerede fejl, der kostede sættet.

Rasmus Gemke arbejdede virkelig hårdt mod den aggressive modstander, og satte hårdt mod hårdt i andet sæt, hvor han var i teten og kom foran 13-6.

Gemke kom også på 16-10, spillede fremragende, men så gik der lidt gummiben i foretagendet, og indoneseren gik til modangreb. Det blev 18-17, men efter et par stærke dueller kom Gemke på 20-17 og tre sætbolde.

De to første overvandt Ginting, men et kraftfuldt smash afgjorde sættet til danskerens fordel.

I tredje sæt formåede Gemke ikke at fastholde momentum, Ginting gik længere frem på banen, lagde pres på og kom hurtigt foran 5-1. Og så var der ikke flere kræfter at gøre med. Det blev 20-5, og indoneseren skulle kun bruge en enkelt matchbold på at afgøre det - og sende sig selv i semifinalen.

Her venter en anden dansker, Viktor Axelsen, der i sin kvartfinale senere på dagen uden problemer slog indonesiske Jonatan Christie med 21-14, 21-5.

Også i damesingle er der dansk repræsentation. Mia Blichfeldt spillede sig i sin første Super 1000-semifinale nogensinde efter en sejr på 21-13, 21-18 over thailandske Busanan Ongbamrungphan.

I sin semifinale skal Blichfeldt møde den topseedede Tai Tzu Ying.

Thailand Open er den første af to Super 1000-turneringer, der spilles i Thailaind i disse uger.

Barndomskammeraten Anders Antonsen, nummer tre i verden, røg overraskende ud af turneringen tidligere på ugen, da han tabte klart til Daren Liew fra Malaysia.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce