Annonce
Aarhus

Kvinde, bevæg dig: DGI vil have flere unge kvinder i træningstøjet

Det er især billeder som de her, der skal inspirere unge kvinder til at trække i træningstøjet. Foto: SJORT
Med inspiration fra en engelsk kampagne vil DGI Østjylland få flere unge kvinder til at dyrke mere motion.

AARHUS: Flere unge kvinder skal trække i træningstøjet i Aarhus. Sådan lyder i hvert fald opfordringen fra DGI Østjylland, som igangsætter et nyt initiativ, der skal gøre op med en udvikling, der gør, at yngre kvinder er de mindst idrætsaktive i Danmark.

Det kan nemlig være godt for både krop og sjæl at komme ud og røre sig, lyder det fra Anne Marie Aebeloe, der er formand for DGI Østjylland Udvikling.

- Der er et stort sundhedsmæssigt potentiale med at gøre yngre kvinder mere aktive. Vi ved, at der er øget mistrivsel med stress og depression blandt yngre kvinder kombineret med stigende kropsforskrækkelse og utilfredshed med egen krop blandt de helt unge piger. Fysisk aktivitet fremmer både fysisk og mental sundhed, og mange inaktive kvinder ønsker faktisk at blive mere aktive, siger hun.

Kampagnen, som for alvor skal udvikles efter sommerferien er kraftigt inspireret af en kampagne, som Sport England har kørt, som hed This Girl Can. Problemstillingen findes nemlig også i flere andre EU-lande, og derfor skal der nu laves en århusiansk udgave af den engelske kampagne.

Annonce

Helt almindelige kvinder

Ifølge Anne Marie Aebeloe er der stor opbakning til projektet, som også har fået økonomisk støtte af Købmand Herman Sallings Fond.

Men ideer skal der jo til, når en engelsk kampagne skal gøres dansk.

- Alle foreninger i Aarhus inviteres til efteråret til en fælles konference, hvor de får inspiration fra den succesfulde engelske kampagne, og de bedste erfaringer og idéer fra andre foreninger til at gøre flere kvinder aktive. Samtidigt får de mulighed for at udvikle nye og flere aktiviteter for kvinder gennem kurser og foreningsudviklingsforløb, siger Anne Marie Aebeloe.

Fokus for kampagnen bliver især positive billeder af helt almindelige kvinder, og deres glæde og motivation for at bevæge sig - billeder, som man altså kommer til at støde på i både bybilledet i Aarhus og på de sociale medier inden alt for længe.

Udover donationen fra Købmand Herman Sallings Fond gennemføres kampagnen af DGI Østjylland med yderligere medfinansiering fra Aarhus Kommune samt Lokale- og Anlægsfonden, og i samarbejde med århusianske idrætsforeninger, brandbureauet Pravda samt konsulent- og forskningsenheden i Region Midtjylland, DEFACTUM.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Annonce