Annonce
Østjylland

Kvinde fængslet for bedrageri: Politiet mener, hun svindlede for mere end en million kroner

En 26-årig kvinde er blevet sigtet for en lang række tilfælde af bedrageri og dokumentfalsk - bl.a. i forbindelse med arrangementer, som hun arrangerede i flere jyske og fynske byer. Arkivfoto

26-årig kvinde snød ifølge politiet firmaer og privatpersoner og lavede falske dokumenter for at få kredit i flere banker.

Annonce

SKANDERBORG: Varer og ydelser, der aldrig blev betalt, falske breve, lån optaget i andres navne, falske kvitteringer og fusk med hævninger på kunders dankort.

Listen af sigtelser var lang, da en 26-årig kvinde torsdag formiddag blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Horsens.

I alt blev kvinden sigtet for ikke mindre end 18 forskellige forhold af bedrageri og dokumentfalsk - til sammen har bedrageriet et omfang af op mod 1,2 mio. kr. Hun blev fængslet i fire uger og kærede efterfølgende afgørelsen til landsretten.

Svindlen er bl.a. foregået i forbindelse med arrangementer i bl.a. Horsens-området og flere andre jyske byer.

Ifølge sigtelserne fremviste kvinden falske kvitteringer til de virksomheder, der blev snydt, og fik dem derved til at levere ydelser for flere hundrede tusinde kroner. Penge, som hun ikke havde hverken mulighed for - eller vilje til - at betale.

Annonce

- Det er en misforståelse

YUd over de mange forskellige bedrageri-forhold i forbindelse med forskellige arrangementer er den 26-årige kvinde sigtet for flere tilfælde af bedrageri og dokumentfalsk mod banker, MobilePay og grossisten F&H of Scandinavia, som handler med isenkram.

Bl.a. har kvinden ifølge sigtelsen flere gange optaget lån hos forskellige netbanker i en anden persons navn, ligesom hun via en falsk erklæring på en lokal advokats brevpapir har overbevist to banker om, at hun var kreditværdig, da hun - ifølge de falske papirer - stod til at arve en million kroner. Hos isenkram-grossisten købte hun varer for mere end 400.000 kr., som der aldrig blev betalt for.

Det tog omkring 20 minutter for anklager Tanja Mikkelsen fra Sydøstjyllands Politi at læse de mange sigtelser højt, og herefter gav dommeren ordet til den sigtede. Hun nægtede sig skyldig i langt de fleste af de mange forhold. Hun erkendte dog, at hun havde hævet for mange penge på tre kvinders dankort i forbindelse med en handel, og hun erkendte også dokumentfalsk over for to banker samt et tilfælde af bedrageri via MobilePay.

Resten af sigtelserne var en misforståelse, lod hun forstå.

Efter den delvise tilståelse blev dørene til retssalen lukket for offentligheden, som dermed ikke fik mulighed for at høre den 26-åriges forklaring. Der blev også afsagt en kendelse om navneforbud. Det betyder, at det ikke er muligt for avisen at videregive oplysninger, der kan betyde, at den 26-årige kvinde kan genkendes.

Sydøstjyllands Politi udsendte fredag morgen en pressemeddelelse, hvor der var flere detaljer i sagen. Men den pressemeddelelse er senere blevet trukket tilbage, så de oplysninger kan vi ikke bringe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Ceres Park godkendt til tilskuere efter nye corona-regler: Billetsalget til FCK-kampen er i gang

Aarhus For abonnenter

Havneforening med nødråb: Spær p-pladser af for gæster på Aarhus Ø:

Aarhus

Har du oplevet ballade, hærværk eller bilræs?: Borgermøde om problemerne på Aarhus Ø

Annonce