Annonce
Aarhus

Kvinde faldt ned fra 10 meter høj klatrevæg: Behandlet for åbent brud på anklen

En kvinde måtte behandles for brud på anklen efter et fald fra en klatrevæg. Arkivfoto: Kim Haugaard
Kvinde blev søndag middag hentet af en ambulance, efter hun faldt ned fra en klatrevæg i en klatrehal i Brabrand.

BRABRAND: Kvinden, der søndag middag faldt ned fra en klatrevæg i klatrehallen Klatresjov på Holmstrupgårdsvej i Brabrand, måtte efterfølgende behandles for et åbent brud på den ene ankel.

Det oplyser Østjyllands Politis kommunikationsrådgiver Janni Lundager.

Østjyllands Politi har efterfølgende orienteret Arbejdstilsynet om uheldet.

- Det er ren rutine. Vi har ikke nogen specifik mistanke om, at noget ikke er i orden, oplyser kommunikationsrådgiveren.

Annonce

Klatresjov holder lukket

Det er endnu meget sparsomt med oplysninger om uheldet i klatrehallen. Klatrevæggen er 10 meter høj, men eftersom ingen så, da kvinden faldt ned, er det uvist, hvor højt op på væggen kvinden var, da hun mistede fodfæstet.

Kvinden var ude at klatre med sin datter i klatrehallen søndag ved middagstid. Efter at have fået fælles instruktioner med en gruppe på 10-12 personer og have klatret et par forskellige vægge, ville moren og datteren klatre endnu en væg.

- I det her tilfælde har moren husket at sikre sin datter, men hun har glemt at sikre sig selv, og det er her uheldet sker, fortalte ejer af Klatresjov Danh Cong Nguyen søndag aften til stiften.dk.

Klatresjov holder lukket mandag på grund af uheldet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Prøve afkræfter mistanke: Dansk mand indlagt i Aarhus er ikke smittet med coronavirus

Leder

Kære Kina: Forstå det nu - vores ytringsfrihed kan ikke trues til tavshed

En satiretegning igen. Fra Jyllands-Posten igen. Og fordømmelser igen. Hvis ikke vi allerede vidste det her i Danmark, så er der lande og regeringer, der ikke ser på ytringsfrihed, som vi gør her i landet. Ytringsfriheden er en grundlovssikret ret, som gør, at vi kan udtrykke vores meninger og holdninger gennem bogstaver, ord, streger og tegninger om alt, hvad vi måtte mene noget om. Det være sig religion, sport, mad, dans og livet i helhed. Vi skal ikke spørge nogen om lov, før vi sætter bogstaver sammen til ord og holdninger, eller før vi får streger og farver til at udtrykke en holdning. Det er vores ret i Danmark at ytre os. Og den står nedfældet i grundlovens §77: Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres. Og hvorfor nu denne påmindelse om vores rettigheder? Fordi vores rettigheder ikke deles af alle andre lande og regeringer, hvilket Kina nu for fuld udblæsning minder os om med kravet om en offentlig undskyldning fra Jyllands-Posten og dens tegner, Niels Bo Bojesen, der i en tegning af det kinesiske flag har udskiftet den ene store stjerne og de fire små med gule coronavirusser som en tegnet kommentar til den verdensomspændende sygdomstrussel, der lige nu er højaktuel. Det er meget svært med danske øjne at se tegningen som en kritisk kommentar til Kina, men med kinesiske regeringsøjne er det lige præcist, hvad tegningen udtrykker; kritik af Kina og dermed åbenbart også en ydmygelse. Den slags er svært for Kina at acceptere - og svært for os at forstå. Men det er ikke ensbetydende med, at vi ikke skal ytre os om eksempelvis coronavirussens udgangspunkt i netop Kina. Jyllands-Posten - og vi danskere - skal ikke bøje sig for pres fra hverken Kina eller andre lande. Jyllands-Posten skal stå fast på sin ret, og vi danskere skal bakke Jyllands-Posten op. Ingen tvivl om det. At det officielle Kina har lige så svært ved at forstå vores ytringsfrihed og vide rammer for at udtrykke holdninger gennem ord og streger, som vi danskere har ved at forstå deres følelse af æreskrænkelser og ydmygelser. Danmark og Kina rummer to vidt forskellige kulturer, hvilket flertallet af vi danskere godt kan se og forstå, men som det - set fra Danmark - tyder på, så har Kina meget svært ved at se, forstå og acceptere det forhold. Så hvad kan man gøre ved det? Man kan fortsætte med at tale sammen, at argumentere og fortsat gøre alt muligt for at få Kina til at indse, at i Danmark kommer vi ikke til at ændre på ytringsfriheden for at gøre andre lande og dets regeringer glade. Sådan fungerer ytringsfrihed ikke - ikke i Danmark og ikke i de andre lande, der benytter sig af samme form for demokrati, hvor borgerne frit kan tale og tegne.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce