Annonce
forside

Kvinde gik amok under druktur

En druktur i Odense lørdag aften endte med en hel stribe voldssigtelser for en 40-årig kvinde. Kvinden er således blevet sigtet for tre tilfælde af vold, for fornærmelig tiltale mod politiet og for vold mod tjenestemand, skriver fyens.dk.

Annonce

Ifølge fyens.dk stod kvinden og råbte på åben gade i Odense SØ, så en anden kvinde bad hende om at dæmpe sig. Det gjorde imidlertid den 40-årige så vred, at hun slog kvinden i ansigtet med en knytnæve, greb fat i hendes hår og slæbte hende hen til et springvand, hvor hun tvang den anden kvindes hoved ned under vandet og holdt hende fast i nogle sekunder.

En mandlig cyklist kom forbi og ville hjælpe ofret. Det fik dog den 40-årige kvinde til at kaste sin vrede på cyklisten, som hun slog på kroppen og i ansigtet.

Efterfølgende løb kvinden hen til en kiosk, og da hun kom ud igen, gik hun løs på en mand, der ifølge fyens.dk er multihandicappet og sad forsvarsløs i sin kørestol. Hun slog ham med både flad og knyttet hånd.

Her blev hun dog afbrudt af politiet, som anholdt hende under store protester. Ifølge fyens.dk kaldte hun blandt andet betjentene »nazisvin« og »smølfer« under anholdelsen, lige som hun sparkede en betjent på overarmen. Kvinden er i forvejen kendt af politiet, der nu overvejer, om hun skal fremstilles i grundlovsforhør.

BNB

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce