Annonce
Indland

Kvinde kradser sig fri af voldtægtsforsøg i Skagen

Politiet efterlyser fire mænd, der hev en 28-årig kvinde ned på jorden nær diskotek i Skagen.

En 28-årig kvinde blev natten til torsdag forsøgt voldtaget i Skagen.

Det oplyser vagtchef Jes Falberg fra Nordjyllands Politi.

Omkring klokken 01.45 blev kvinden antastet af fire mænd, mens hun sad på en trappe på Øster Strandvej i Skagen. Hun var netop steget ud af en taxi, fordi hun ville tilbage på diskotek Buddy Holly, har hun fortalt politiet.

- Mændene tager fat i hende, hiver hende ned på jorden og forsøger at trække bukserne af hende, men hun kæmper imod, og det lykkes hende at kradse en af mændene så meget i ansigtet, at de forsvinder fra stedet uden at forfølge hende, lød det tidligt torsdag morgen fra Jes Falberg.

Kvinden har beskrevet de fire dansktalende mænd som "arabiske" af udseende.

Politiet har foreløbigt kun fået et sparsomt signalement af mændene.

En retsmediciner har torsdag morgen undersøgt offeret for at sikre spor. Politiet har også haft hunde til at lede efter spor på overfaldsstedet.

Kvinden, der kommer fra Aarhus, var på besøg hos nogle kammerater i Skagen.

- Hun mener, at den ubehagelige oplevelse stod på i få minutter. Hun har desuden fortalt, at hun aldrig har mødt nogen af de fire mænd før, sagde Jes Falberg.

Torsdag formiddag har politiet endnu ikke anholdt nogen i forbindelse med sagen. Borgere opfordres til at kontakte politiet, hvis de skulle se en mand af mellemøstlig udseende med kradsemærker i ansigtet.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Båd kæntret på Brabrand Sø: To forfrosne og afkølede personer reddet op af det iskolde søvand

Læserbrev

Læserbrev: Kolindsund kan være med til at redde klimaet

I forbindelse med den nye finanslov afsættes der to milliarder kroner til at sænke landbrugets CO2-udledning og skabe mere natur. Pengene skal først og fremmest gå til udtagning af landbrugsjord, som herved sænker udledning af klimagasser. Her tænkes især på lavbundsjorder, som tages ud af drift. Visse lavtliggende marker skal ikke længere dyrkes, men i stedet skal vandstanden hæves, så der skabes mere plads til hjemmehørende vilde planter og dyr. Det er en aftale, som passer fint i tråd med det samarbejde, der er i gang mellem Danmarks Naturfredningsforening og landbruget. Her kan vi i foreningen Kolindsunds Venner stærkt anbefale, at der kigges på gendannelse af Kolindsund, som er placeret midt på Djursland. Kolindsund blev afvandet omkring 1874, da man dengang mente, at der var mangel på landbrugsjorder. Der blev etableret kanaler rundt om Kolindsund, og pumpestationer sørger for, at området holdes tørt. Men dette kræver masser af energi til strøm til pumpestationerne, og de talrige kanaler, der krydser Kolindsund, er fritaget for randzoner, således at gødning og giftstoffer uhindret suges op i kanalerne og udledes i Kattegat via Grenaaen. Kolindsund kan med sine cirka 25 kvadratkilometer blive Jyllands største sø, og en gendannelse vil i første omgang koste erstatning for de landbrugsarealer, der oversvømmes. Men dernæst vil naturen og miljøet og kommunerne på Djursland blive vinderne, når tilflyttere bosætter sig i området og turisterne strømmer til, som vi ser det med andre lignende projekter, der er etableret gennem de senere år. Se blandt andet på Filsø og Skjern Enge. Men udover sikring af naturen vil en gendannelse af Kolindsund også spille en stor rolle i forbindelse med klimasikring af Grenaa, som er truet, hver gang der er stormflod, østenvind og højvande. Der arbejdes lige nu med en model, der skal sikre Grenaa mod oversvømmelse, og her vil Kolindsund med sin store vandoverflade endvidere blive en stor buffer, således at vand fra det meste af Djursland, som løber denne vej ud i Kattegat, vil kunne opsamles, indtil presset på Grenaa fra øst er aftaget. Nu kan der ikke være så meget at betænke sig over. Det er på tide, at vi kommer i gang.

112

Personlige stridigheder årsag til uro i Aarhus V: Flere aftener med ballade og knivstikkeri

Annonce