Annonce
Aarhus

Kvinde satte meterhøje flammer på egen lejlighed: - Alvorlig sag, når der bor flere mennesker

Retten i Aarhus besluttede tirsdag, at en 33-årig kvinde skal i behandling på en psykiatrisk afdeling, efter hun erkendte at have sat ild til egen lejlighed. Arkivfoto: Axel Schütt
Den 33-årige kvinde blev tirsdag ved Retten i Aarhus idømt behandling på en psykiatrisk afdeling.

AARHUS: En påsat brand i egen lejlighed fik tirsdag konsekvenser for en 33-årig kvinde, da hun ved Retten i Aarhus blev idømt behandling på en psykiatrisk afdeling.

Episoden, som kvinden blev dømt for, fandt sted 18. marts i år om aftenen, hvor kvinden sad i sin lejlighed på Aldersrovej i Aarhus N. Her fyldte hun sengetøj og andre genstande ned i en boks, som hun efterfølgende satte ild til.

Det resulterede i omkring en meter høje flammer inde i lejlighedens stue.

Politi og brandvæsen blev alarmeret, og det lykkedes at få slukket branden, inden den bredte sig. Beboerne i opgangen blev evakueret, og ingen kom til skade under branden, men den forårsagede en del skader på kvindens egen lejlighed.

Annonce

Mistænkelig adfærd

På stedet traf betjentene den 33-årige beboer, som virkede underlig og havde en mistænkelig adfærd. Hun erkendte hurtigt, at hun selv havde forårsaget branden, og hun blev derfor anholdt og sigtet for brandstiftelse.

Dagen efter blev hun varetægtsfængslet, og tirsdag faldt der så dom i sagen. Kvinden erkendte også i retten, at hun havde sat ild til sine ting, men havde svært ved at forklare hvorfor.

Anklager Peter Mathiasen er tilfreds med udfaldet af sagen.

- Branden nåede heldigvis ikke at brede sig, men det er selvsagt en alvorlig og farlig sag at sætte ild til flere genstande inde i en bygning, hvor der bor flere mennesker. Ud fra den mentalerklæring, der er udarbejdet på den 33-årige, er jeg tilfreds med, at hun blev idømt en behandlingsdom, så hun nu skal i et længere psykiatrisk behandlingsforløb i stedet for at skulle i fængsel, siger anklageren.

Kvinden modtog dommen, og hun blev kørt direkte til psykiatrisk afdeling af politiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Tak for at alle magistrater og borgmesterens afdeling tager medansvar på det sociale område

Det sociale område i Aarhus Kommune skulle spare 90 millioner kroner i 2020. Det ville blandt andet gå ud over mennesker, som bor på bosteder, psykisk syge, unge hjemløse. 18. februar var der møde mellem budgetforligspartierne fra 2019, hvor partierne skulle indgå aftale om, hvorledes man skulle forholde sig til de 90 millioner kroners besparelser på det sociale område. Besparelserne blev i politisk sprog kaldt ”Balanceplan”. Inden da var der kommet ikke færre end 102 høringssvar fra privat personer, foreninger mv. Og 18. februar var der indkaldt til demonstration med sloganet ”En værdig balance ja tak! Balanceplan/besparelser nej tak”. Flere handicaporganisationer og fagforeninger var enten medarrangør eller støttede op om demonstrationen, og selvom det blæste og regnede, dukkede cirka 250 deltagere op. De 102 høringssvar og demonstrationen imod besparelserne må have gjort indtryk på forligspartierne, som dækker Enhedslisten, SF, Socialdemokratiet, Alternativet, Radikale Venstre, Konservative og Venstre, for i løbet af aftenen blev de enige om at lette på besparelserne på cirka 45 millioner kroner. Der skal altså ”kun” spares det halve af de 90 millioner kroner, som ellers var udgangspunktet. Det, som jeg er mest glad for, er, at alle Aarhus Kommunes magistrater samt borgmesterens afdeling hjælper til. Hvorfor skriver jeg det? Fordi der er tradition for, at magistraterne ikke hjælper hinanden, men har nok i deres egen magistrat. Nu har jeg boet i Aarhus Kommune siden 1993 og fulgt med i byrådsarbejdet siden 2000. For mig er det første gang, at alle magistrater og borgmesterens afdeling medfinansierer på et bestemt område – i dette tilfælde det sociale område. Desværre kan alle, som er under det sociale område, ikke friholdes for besparelser, og nogle vil nok også mene, at det kunne være gjort bedre. Men når jeg ser, at alle syv partier i forligskredsen har skrevet under, og der dermed ”kun” skal spares cirka 45 millioner kroner i stedet for de oprindelige 90, så gør det mig glad – også selvom jeg ikke har sat mig 100 procent ind i, hvor man på det sociale område skal spare de 45 millioner. Tusind tak, for at alle Aarhus Kommunes magistrater og borgmesterens afdeling tager medansvar og medfinansierer for at undgå for store huller på det sociale område.

Danmark

Podcast: Politik med Funding og Løvkvist - Mette F flygter fra venstreorienteret helvede i Fælledparken

Annonce