Annonce
forside

Kvinde sigtet for stenkast mod politiet: Jeg var fuld

En 50-årig kvinde er lørdag blevet varetægtsfængslet for at have kastet to sten mod politiet på Christiania.

En midaldrende kvinde husker ikke meget fra torsdag eftermiddag, hvor hun ifølge en sigtelse kastede to sten mod politiet på Christiania.

Det forklarer hun lørdag formiddag, da hun fremstilles i et grundlovsforhør ved dommervagten i København.

- Jeg kan ikke huske det. Jeg havde drukket vodka, Bailey, Guld Tuborg, og så havde jeg røget hash, fortæller hun.

Hun tilføjer, at hun slet ikke kan huske, at der var politi på Christiania torsdag.

Kvinden, der nægter sig skyldig, blev anholdt fredag klokken 11.33, efter at Københavns Politi havde haft mulighed for at kigge sit videomateriale igennem.

Samtlige betjente var udstyret med et GoPro-kamera, så hele aktionen blev filmet.

Da anklager Sidsel Jessen-Klixbüll fremviser stillbilleder fra aktionen, kan den 50-årige kvinde godt genkende sig selv.

- Ja, det er mig.

Dommeren valgte at varetægtsfængsle kvinden til 27. juni.

Stenkast mod politiet straffes efter straffelovens bestemmelse om vold og trusler mod personer, der udfører et offentligt hverv. Den form for vold og trusler straffes hårdere, end hvis offeret var en almindelig borger.

I forbindelse med den såkaldte respektpakke valgte Folketinget blandt andet at skærpe straffen for overtrædelse af den paragraf.

Det betyder, at kvinden kan risikere fængsel i flere måneder, hvis hun bliver tiltalt og kendt skyldig.

En ung mand blev af Østre Landsret i efteråret idømt ni måneders fængsel for at have kastet med sten mod politiet i forbindelse med markeringen af tiårsdagen for rydningen af Ungdomshuset i København.

Det var klokken 16.43 og igen klokken 16.45, at kvinden ifølge politiet kastede de to sten.

Men en episode mellem de to stenkast har også vakt opsigt. En video, som flere medier har bragt, viste fredag, hvordan en politibetjent skubber kvinden hårdt i brystkassen, så hun falder bagover og slår hovedet.

Den sag efterforskes nu af Den Uafhængige Politiklagemyndighed, efter at en borger anmeldte episoden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

Annonce