Annonce
Navne

Kvindehusets formand udpeget til prestigefyldt tur

Purnima Erichsen har fået en særlig anerkendelse.

Purnima Erichsen, der er bestyrelsesformand i Kvindehuset, Aarhus, er af den amerikanske stat blevet udvalgt til at deltage i den meget prestigefyldte studietur "International Visitor Leadership Program". Hun skal som den eneste dansker deltage i underprogrammet med titlen "American Pluralism - politics, Policy, Economics".

I tre uger skal hun rejse rundt i landet, hvor hun og 14 andre europæere, der af amerikanerne betragtes som potentielle ledere, bliver undervist af eksperter fra universiteter og andre institutioner. Hele turen betales af den amerikanske stat og er en del af det store udvekslingsprogram "International Visitor Leadership Program", som startede efter anden verdenskrig.

Fra Danmark har blandt andre Anders Fogh Rasmussen, Lars Løkke Rasmussen og Poul Nyrup Rasmussen tidligere deltaget. Purnima Erichsen er udvalgt bl.a. på baggrund af sit mangeårige frivillige engagement i civilt samfundsarbejde.

Hun er født på Sri Lanka og kom til Danmark som barn som følge af borgerkrigen på Sri Lanka. Hun er uddannet læge fra Aarhus Universitet og er under specialisering i infektionssygdomme. Hun er gift med læge Rune Erichsen og har to børn.

Igennem 20 år har hun beskæftiget sig med menneskerettigheder, mangfoldighed, aktivt medborgerskab og ikke mindste kvinders rettigheder og ligestilling. Hun har bla. været aktiv inden for Humanity in Action, Amnesty International og Læger Uden Grænser. Desuden har hun siddet i Dansk Flygtningehjælps Udvalg for Integration og været formand for Aarhus Kommunes Integrationsråd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

'Juldamperen' Svanen sejler igen efter ulykke: - De nødvendige sikkerhedstiltag er afsluttet

Leder For abonnenter

Forudsigelig blæst om vindmøller

Aarhus Kommune har et ædelt mål: At blive CO2-neutral i 2030. Det får vidtrækkende konsekvenser. Vi kommer både til at spare, hvor vi kan på alt, som udleder CO2. Vi kommer til at dyrke meget mere særligt CO2-opslugende natur. Og så kommer vi selvfølgelig til at bidrage, hvor vi kan til at fremme vedvarende energi - vindmøller, for eksempel. At vi både skal og bør byde ind på en omstilling til vedvarende energi, det er vi næppe uenige om, vel? Men når det kommer til, hvor for eksempel vindmøllerne kan stå i vores kommune, så har vi balladen. Lige nu er tre placeringer i offentlig høring, og ikke overraskende er der blæst om alle tre. For det første ser kommunen for sig, at der godt kan stå nogle kæmpevindmøller på Aarhus Havn. Det har udløst protester fra beboere på Aarhus Ø, hvilket bestemt ikke kan overraske. Som vi tidligere har skrevet i en leder i denne avis: Hvis man leder efter ballade, så kan man være sikker på at få det ved at rejse vindmøller midt i den udsigt, som beboerne i de nye prestigebydele nær havnen i Aarhus har betalt kassen for. Og egentlig er det jo heller ikke fair at spolere deres havudsigter med snurrende og blinkende møllevinger, som de ikke lige havde set komme, da de købte deres lejligheder, vel? Dernæst har kommunen behændigt foreslået andre vindmøller så tæt op ad kommunegrænsen mod Favrskov og Syddjurs, at det ikke generer ret mange af Aarhus Kommunes egne borgere. I Syddjurs har de dog set, hvad der er i gære ved Vosnæs - og fra Syddjurs' borgmester Ole Bollesen (S) er der kommet en officiel protest: Det vil ødelægge landskabsoplevelsen med mere ved Kalø Vig, skriver han. Hvilket flugter fuldstændigt med, hvad borgere i nærområdet også påpeger. Og de har jo ret. Heller ikke her vil møllerne pynte. Tilbage er placeringen tæt på trafikknudepunktet, hvor Djurslandsmotorvejen møder E45. Den synes umiddelbart mest oplagt af de tre, for her er i forvejen en vis støj fra trafikken og i øvrigt planer om at plante masser af vild, CO2-opslugende natur til glæde for både klima, grundvand og friluftsvenner, uanset om de går op i flora, fauna eller bruger naturen til motion eller hundeluftning. Men også her er der ballade om planerne, som går ud over særligt beskyttet natur. Så her foreslår Danmarks Naturfredningsforening, at Aarhus Kommune laver aftale om, at møllerne kan rykkes lidt ind i Favrskov, hvilket vores gode naboer her næppe vil være med til. For det vil begrænse mulighederne for at byudvikle ved Søften. Så hvad nu? Vi har skrevet det før: Drop planerne om møller nær Aarhus og send dem til havs, hvor de generer mindst.

Annonce