Annonce
Kultur

Kvindemuseet eller Køn: Navneskifte sendt i byrådet

Magistraten i Aarhus Kommune har sendt Kvindemuseets ønske om at skifte navn videre til byrådet med en indstilling om at tage navneskiftet til efterretning med respekt for armslængdeprincippet. Foto: Flemming Krogh
Må Kvindemuseet skifte navn til Køn? Det spørgsmål har Magistraten i Aarhus Kommune nu taget stilling til.
Annonce

AARHUS: Kvindemuseets beslutning om at skifte navn til Køn - Museum for kønnenes kulturhistorie Gender Museum Denmark, for "at skabe overensstemmelse mellem museets navn og virke", har fået bølgerne til at gå højt i avisens spalter.

Mandag skulle Magistraten så tage stilling til, om museet må skifte navn. Kvindemuseets vedtægtsændringer vedrørende navneskift er nemlig betinget af Aarhus Kommunes godkendelse.

Kun Enhedslistens Lone Norlander Smith tog forbehold for vedtægtsændringerne, der blev sendt i Aarhus Byråd med en indstilling om, at Byrådet, med respekt for armslængdeprincippet, tager vedtægtsændringerne til efterretning. Herefter er det Kultur og Borgerservice, der skal foretage den formelle godkendelse, hvis der nikkes ja til vedtægtsændringerne.

Næste byrådsmøde er 20. januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Høj hastighed, ulovlige overhalinger, venstre om helleanlæg og kørsel over for rødt: - Vi ser det hele, siger politikommissær

Coronavirus

Live:  Falck lukker sine lyntestcentre fra februar

AGF

Cheftræneren råbte og sparkede til tingene: Så ingen grund til, at AGF skulle tabe til mestrene

Aarhus For abonnenter

Bilist på flugt mejede kvinde ned: Hvornår skal politiet forfølge bilister, der stikker af?

Annonce