Annonce
Aarhus

Kvindemuseet er en KØN redelighed - og den blander byrådet sig ikke i

Byrådet vil ikke blande sig i, at Kvindemuseet skifter navn til KØN - Gender Museum Denmark. Armslængde-princippet betyder, at den slags er helt op til museets ledelse og bestyrelse. Foto: Flemming Krogh

Kvindemuseet må selv om, om det vil skifte navn til KØN. Den slags detaljer vil byrådet slet ikke blande sig i.

AARHUS: Byrådet vil ikke blande sig i den kamp om Kvindemuseets sjæl, der har udspillet sig, efter museets beslutning om at skifte navn, så det nu hedder KØN - Gender Museum Denmark.

Kampen om Kvindemuseet har de senere måneder raset blandt andet på museets Facebookside, på stiften.dk og i avisens debatspalter og med en online-underskriftsindsamling mod navneskiftet, som flere end 2.500 har sat deres navn under.

Det er byrådet, der som største bidragsyder til museets drift, formelt skal godkende det navneskifte, som Kvindemuseets bestyrelse og ledelse ønsker som følge af museets forstærkede fokus på kønskultur.

Annonce

Armslængde-princippet

Men sådan et navneskifte er slet ikke noget, politikerne ønsker at blande sig i, hvad enten de er varme fortalere for det nye navn, eller de er det modsatte.

Lederen af Kvindemuseet, Julie Rokkjær Birch, møder ikke modstand i byrådet mod sin og museets bestyrelses beslutning om, at Kvindemuseet ikke længere skal hedde Kvindemuseet men derimod KØN - Gender Museum Denmark. Arkivfoto: Axel Schütt

Med henvisning til det såkaldte armslængde-princip - at politikere ikke i detaljer skal styre kulturinstitutioner - er et enigt byråd klar til at godkende navneskiftet.


Kunstneriske og strategiske beslutninger må det være op til kulturinstitutionernes ledelser og bestyrelser selv at træffe. Vi skal hverken være smagsdommere eller styre ned i detaljerne

Rabih Azad Ahmad (R), kulturrådmand


Dog skal spørgsmålet lige behandles i byrådets kulturudvalg først for at give mulighed for, at debattens tilhængere og modstandere af navneskiftet kan få foretræde og tale deres sag overfor politikerne.

Annonce

Byråd er ikke smagsdommer

Kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R) var tilfreds med, at byrådet støttede hans indstilling om at følge armslængdeprincippet og blande sig udenom museumsnavnet

- Kunstneriske og strategiske beslutninger må det være op til kulturinstitutionernes ledelser og bestyrelser selv at træffe. Vi skal hverken være smagsdommere eller styre ned i detaljerne, sagde rådmanden, der har fulgt det omfattende debat om Kvindemuseet og dets fremtidige navn.

- Det har været en god debat, der har fyldt meget i offentligheden, og hvor der har været mange følelser involveret.

- Debatten viser, at kulturinstitutioner betyder noget. Der er noget på spil, når de skal skifte navn, sagde Rabih Azad-Ahmad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

En kviktest og en drink for 149 kroner: Nyt privat testcenter åbnet ved åen i Aarhus

Alarm 112

26-årig idømt fængsel for vidnetrusler: Fandt betjent på Facebook og truede med at slå hans søn ihjel

Aarhus For abonnenter

Knæskallen gik i seks stykker: - Jeg mistede min udødelighed i cykelstyrtet

Alarm 112

Mand i varevogn skaber frygt i Åbyhøj: Ville have drenge til at hoppe ind i bilen og vise vej til Kvickly

Annonce