Annonce
Kultur

Kvindemuseet sætter fokus på køn i Mellemøsten

<p>Projektet »Towards Women?s Museums in the Middle East« består af blandt andet seminarer, workshops og en vandreudstilling. Foto: Kvindemuseet</p>

Museet har netop modtaget støtte til internationalt et-årigt projekt. I den kommende uge er museet vært for et stort seminar med deltagere fra blandt andet Egypten, Jordan og Libanon.

»Towards Women's Museums in the Middle East«.

Det er navnet på et internationalt kulturformidlings- og samarbejdsprojekt, som Kvindemuseet i Aarhus er en del af.

Projektet har kort og godt til formål at sætte fokus på køn og kultur i Mellemøsten.

Annonce

Eller som projektleder Sibba Einarsdóttir forklarer:

»Projektet skal styrke fagligheden omkring formidling af kulturarv med fokus på køn i Mellemøsten, med det ultimative formål at skabe udstillinger med fokus på kvinder og køn«.

På besøg i Den Gamle By

Seminarer, workshops, publikationer, sommerskole og en vandreudstilling »skal rejse spørgsmål om kvinders position i historie og samfund og hjælpe med at sikre fokus på køn i offentlige debatter og politiske beslutningsprocesser«, som museet formulerer det.

Som del af projektet tager Kvindemuseet 1. og 2. juni imod 24 seminar-deltagere fra Egypten, Jordan, Libanon, Holland, Storbritannien og Danmark.

Udover seminaret, vil deltagerne besøge blandt andet Den Gamle Bys 1970'er-afdeling og Moesgård Museums etnografiske samling.

Som støtte til projektet har Kvindemuseet modtaget en bevilling fra FACE - Fund for Academic Cooperation and Exchange between Denmark and the Arab World.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

AGF

AGF henter erfaren forsvarsspiller i OB: - Han rummer en stor ærgerrighed og en stærk vindermentalitet

Annonce