Annonce
Fødselsdage

Kvinden bag de 99 luftballoner rocker videre

Det er længe siden, Nena udgav kæmpehittet 99 Luftballons, men det er nok alligevel en evergreen, de fleste kan synge med på. Tirsdag 24. marts fylder hun 60 år. (Arkivfoto) Christian Charisius/Reuters
Nena tog verden med storm i firserne og er internationalt en af de mest populære tysksprogede sangere siden Dietrich. Tirsdag 24. marts fylder hun 60 år.
Annonce

60 Den tyske pop- og rocksangerinde Nena Kerner, der tirsdag 24. marts fylder 60 år, slog igennem med et brag i 1982. Og siden har hun gjort Marlene Dietrich rangen stridig som alle tiders mest populære tysksprogede sanger.

I 1982 slog hun igennem med sin gruppe Nena i det tyske musikprogram Musikladen. Her debuterede hun med sin første single, "Nur geträumt".

Men den tyske sangerinde huskes nok bedst for hittet "99 Luftballons". Den dag i dag er sangen den mest solgte tysksprogede single nogensinde og kendes af folk i alle lande.

Sangen adskilte sig fra de samtidige tyske popsange. Elektroniske trommer og synthesizer var mere gængs, men "99 Luftballons" benyttede sig næsten udelukkende af analoge instrumenter.

Årene efter fik Nena stor succes. Sammen med sin gruppe var hun aktiv og nåede at producere fire succesrige albummer, inden gruppen blev opløst bare fire år efter kæmpesuccesen "99 Luftballons".

Sidenhen har Nena Kerner produceret en stribe albummer selv med blandet succes, og de fleste husker hende nok for succesen i firserne. Men også de seneste år har mange tyskere hørt lyden af den velkendte firser-dronning. Hun stod nemlig i 2019 for førstevokalen på bandet Schillers plade "Morgenstund", der lå nummer et på de tyske hitlister. Hun optrådte desuden på Smukfest i Skanderborg sidste år.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Ministerens opråb til AGF og andre Superligaklubber: Planlæg som om alting bliver godt

Annonce