Annonce
Indland

Kvinder faldt i snak - glemte manden i Haderslev og opdagede det i Vejle

Arkivfoto: John Fredy

INDLAND: En ældre ægtemand på 88 år gik tirsdag ind på politigården i Haderslev. Herren var nobelt klædt på og bar rundt på en fin buket blomster.

På politigården opsøgte han hjælp. En medarbejder havde fødselsdag, så herren blev tilbudt kaffe og kage.

Han og konen var tidligere på dagen kørt nordpå fra det sydlige opland, da de skulle til familiefest i Vejle. I Haderslev skulle de gøre stop for at opsamle en svigerinde, der ligeledes skulle med til festen.

Aftalen var, at herren her skulle rykke fra forsædet til bagsædet, så de to kvinder kunne snakke oppe foran.

Ægtemanden steg derfor ud af bilen med buketten i hånden for at tage plads på bagsædet, mens svigerinden rykkede ind foran. Men inden manden nåede ind på sin nye plads, var bilen allerede på vej videre.

Manden havde hverken mobiltelefon eller tegnebog på sig, så han stillede sig ventende og tålmodigt op i håbet om, at de to kvinder ville opdage hans fravær.

Samme optimisme var der dog ikke umiddelbart at spore, da han senere travede ind på politigården.

Og ganske rigtigt. De to damer opdagede først det manglende selskab ved ankomsten til Vejle, hvorefter situationen blev løst.

- Sådan kan det gå, når kvinder falder i snak, mente manden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce