Annonce
forside

Kvindes død i campingvogn skyldes åben ild

Der er ikke fundet fejl i elektriske installationer i den campingvogn, som blev raseret af brand i Hvalpsund.

En brand i en campingvogn, som forleden kostede en 63-årig kvinde livet, skyldes efter alt at dømme brug af åben ild - muligvis nogle stearinlys i forteltet.

Det er den konklusion, Nordjyllands Politi er nået frem til i efterforskningen af branden, som fandt sted på en campingplads i Hvalpsund lørdag aften.

I forbindelse med undersøgelsen har politiet ikke fundet fejl på de elektriske installationer i campingvognen.

Kvinden, der var fra Viborg, var alene i vognen, da den kraftige brand opstod. Folk, der ilede til, havde ikke mulighed for at slukke ilden eller at få kvinden ud, lyder det fra Nordjyllands Politi tirsdag.

Den 63-årige og hendes ægtefælle havde været til fest i løbet af eftermiddagen. Han var på vej hjem, da branden opstod. Efterfølgende blev manden behandlet for chok, har politiet tidligere oplyst.

I efterforskningen har politiet talt med flere vidner, og konklusionen bygger også på oplysninger fra brandteknikere og en retslæge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hellere nedrivning end alibi-bevaring: Randersvej-eksemplet er komisk

Se nu den stakkels ensomme røde murermestervilla på Kalmargade ved Randersvej. Alene tilbage på en kæmpe byggegrund står den bevaringsværdige villa fra 1933 og vidner om et spøjst forløb fyldt med kompromiser. Hærget, brændt, grafittiovermalet. Fire andre bevaringsværdige bygninger på samme byggegrund måtte lade livet, så omdannelsen af området kunne gå i gang og 171 nye lejligheder og 15 rækkehuse snart kan begynde at vokse op af jorden. Men DEN villa skulle blive, så man ikke fra kommunen gav en bygherre grønt lys til uden videre at fjerne fem boliger, som var udpeget som bevaringsværdige. Men var det nu også den rigtige beslutning? Ingen er i hvert fald særligt tilfredse med resultatet, der er spøjst og en smule fjollet, som formand for foreningen Bykultur Aarhus også tidligere har kaldt det. Den omtalte villa er nemlig bevaringsværdig i kraft af den kontekst, den var opført i. Men når hele konteksten forsvinder, og den i stedet bliver omringet af højt nybyggeri, så er bevaringen decideret komisk. Og nu skal den endda død og pine opføres igen, selvom en brand har spist hele 1. sal, loft og tag og den kommer til at fremstå ny og langt fra original.

Annonce