Annonce
Aarhus

Kyllingen var varm - den skulle være kold: Ny bøde på vej til Lagkagehuset i Højbjerg

Lagkagehuset Højbjerg bliver ved med at rende ind i den ene sag om dårlig hygiejne efter den anden. Nu koster varme frikadeller og kyllinger i en kølemontre virksomheden en bøde på 5000 kroner. Foto: Google Street View
På tre ud af de seneste fire kontrolbesøg har Lagkagehuset på Rosenvangs Allé fået anmærkninger for overtrædelser af fødevarelovgivningen. "Det er den eneste af vores 102 butikker, som der i øjeblikket er problemer med", forklarer pressetalsmand.

AARHUS: Lagkagehuset på Rosenvangs Allé i Højbjerg bliver ved med at have problemer med fødevarehygiejnen.

Da Fødevarestyrelsen var på besøg i november 2020, svirrede det med bananfluer i butikken. Og det havde det i øvrigt gjort en rum tid, uden at det var lykkedes for butikspersonalet at få has på fluerne.

Butikken havde i november også problemer med fedtede ansamlinger af produktrester og fedt og fik i den anledning stanget en bøde på 5000 kroner ud.

Et nyt besøg først i det nye år gav endnu en sur smiley. Da var der blandt andet problemer med, at medarbejderne ikke kunne vaske hænder i lokalet.

Et opfølgende besøg sidst i januar 2021 gav - endelig - Lagkagehuset i Højbjerg en glad smiley.

Annonce

Bøde: 5000 kr

Men selv om Fødevarestyrelsen havde varslet endnu et besøg, og virksomheden således var advaret, blev der atter uddelt dumpekarakter til Lagkagehuset, da styrelsens medarbejdere kom på besøg 23. marts i år.


Det er naturligvis ikke tilfredsstillende, når Lagkagehuset modtager påtaler som denne.

Morten Huse Eikrem-Jeppesen, pressetalsmand, Lagkagehuset.


I en bordkøler, hvor der blev opbevaret sandwich med kylling og frikadelle, blev der målt en temperatur på 12,2 grader celcius.

Fødevarestyrelsen brugte også et såkaldt indstikstermometer. Det viste temperaturer på 15,1 grader celcius i en sandwich med kylling. Samt 15,9 grader i en sandwich med frikadelle.

Det er alt for meget, konkluderede Fødevarestyrelsen, som nu har præsenteret Lagkagehuset for et nyt bødeforlæg på 5000 kroner.

Spørgsmålet er nu: Hvorfor bliver der ved med at dukke problemer op i Lagkagehuset i Højbjerg? Hvorfor griber kædens øverste ledelse ikke ind og får butikken bragt på ret kurs?

Annonce

- Blæsere brudt sammen

Hertil svarer Morten Huse Eikrem-Jeppesen, pressetalsmand fra Lagkagehuset på mail:

-  Det er naturligvis ikke tilfredsstillende, når Lagkagehuset modtager påtaler som denne. Ydermere er det uheldigt, at påtalen kommer hos butikken i Højbjerg, som to gange tidligere inden for kort tid har modtaget påtaler.

I forhold til den aktuelle påtale er der dog ifølge Morten Huse Eikrem-Jeppesen, den forklaring – og det er ikke er en undskyldning, understreger han - at temperaturen i kølegraven var blevet tjekket og havde været ok dagen før fødevaremyndighedernes besøg.

- I løbet af natten før besøget var to blæsere i kølesystemet brudt sammen, og det var forklaringen på, at temperaturen var for høj, da myndighederne lagde vejen forbi. Det ændrer ikke ved, at ethvert besøg af fødevaremyndighederne skal ske uden efterfølgende påbud, skriver Morten Huse Eikrem-Jeppesen.

Han tilføjer, at det er værd at bemærke, at sagen fra Højbjerg i øjeblikket er den eneste indskærpelse i Lagkagehusets 102 butikker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Tilbage til foreningsfællesskabet

AGF

Schouby om ny sportschef: Vigtigste opgave bliver at købe nye spillere og trimme truppen

Kultur

Udeservering eller ej? Blandede holdninger hos århusianske restauratører

Annonce