Annonce
Sport

Kyniske Skjern vandt for syvende kamp i træk over Århus Håndbold

Århus Håndbold fightede godt, men blev stoppet af Skjern i Ceres Arena. Foto: Kim Haugaard
En godkendt indsats af hjemmeholdet var ikke nok til at hente point mod Skjern, som vandt kampen i Ceres Arena 33-29.
Annonce

HÅNDBOLD: Det er altid intenst, når Århus Håndbold og Skjern tørner sammen. I de seneste år har vestjyderne dog trukket det længste strå for det meste. Det gjorde de også tirsdag aften, hvor gæsterne vandt 33-29.

Århus Håndbold har ikke besejret Skjern i en ligakamp siden marts måned 2017. De seneste seks opgør er endt i vestjydernes favør, men efter weekendens sejr over Ribe/Esbjerg, var det et Århus Håndbold med fart og flow, som stillede til kamp i Ceres Arena. Specielt det første kvarter blev indledt i et tempo, offensivt som defensivt, som gæsterne havde svært ved at tøjle.

Her var det de orangeklædte, der var i teten og spillede med en tyngde og timing i deres udtryk, der vil gøre dem modbydelig for de fleste modstandere i Håndboldligaen.

De gamle vaner med at hænge fast og ikke slippe bolden hurtigt nok, begyndte dog at dukke frem midtvejs i halvlegen, hvilket hurtigt fik Erik Veje til at trykke på timeoutknappen. Det hjalp i en periode, men kunne ikke ændre på det faktum, at tre norske drøn fra distancen af Eivind Tangen spolerede en god halvleg af hjemmeholdet og sendte Skjern i front med 14-12 ved pausen.

I anden halvlegs begyndelse fandt hjemmeholdet tilbage til de gode takter igen og fik gentagne gange spillet sig frem til gode muligheder. Skudfærdighederne var dog af samme kvalitet som Skjerns skytter og derfor fik gæsterne slået et hul på fire mål. Et forspring, der også skulle tilskrives gæsternes islandske målmand Björgvin Pall Gustavsson.

Århus Håndbold er bedst, når de holder tempoet højt og fart i bolden. Det er her, at de kan udfordre fysiske stærke hold som Skjern. Egenskaber, der bragte dem tilbage i opgøret og tvang Skjerns træner til at kalde til samling midtvejs i halvlegen. På det tidspunkt var et forspring på fem blevet minimeret til to. En indædt tro på tingene, og ikke mindst fight, havde givet bonus.

Den gode fight blev dog ikke belønnet i form af point. Til det var fejlmængden for stor i de sidste 10 minutter og det blev straffet konsekvent af gæsterne, der slog til ved hver given lejlighed. Otte minutter før slutfløjtet var føringen oppe på seks mål. Et forspring, Århus Håndbold ikke kunne hente.

Skjern vandt for syvende kamp i træk over århusianerne, som nu er tvunget til at hente to point i næste runde mod KIF Kolding, hvis de skal holde trit med top otte.

Håndboldliga, herrer

Århus Håndbold - Skjern Håndbold 29-33 (12-14)

Århus Håndbold: Nikolaj Læsø 7, Tobias Møller 5, Lukas Jørgensen 5, Torben Petersen4, Emil Jessen 3, Anders Kragh Martinusen 2, Mads Peter Lønborg 1, Nikolai Vinther 1

Skjern Håndbold: Elvar Örn Jonsson 7, Eivind Tangen 5, Bjarke Christensen 4, Rene Rasmussen 5, Kasper Søndergaard 3, Jesoer Konradsen 3, Thomas Mogensen 2, Mikkel Mortensen 1, Kristian Kristensen 1

Stillingen undervejs: 4-2, 7-5, 10-8, 12-11, 12-14, 16-20, 17-22, 21-23, 24-30, 29-33

Udvisninger: Århus Håndbold 4, Skjern Håndbold 6

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce