Annonce
AGF

Kynisme og taktisk klasse: Presspillet skabte store chancer for AGF

AGF var gode i presspillet og i tacklingerne. Århusianerne vandt 86 procent af deres tacklinger mod FC København 50 procent. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
AGF er to kampe fra den første sølvmedalje siden 1996.
Annonce

FODBOLD: AGF har ikke vundet Superliga-sølv siden 1996. Men den sølvmedalje var helt, helt anderledes.

Dengang mistede århusianerne nemlig guldmedaljen. Det var noget med en målmand, der hed Mogens Krogh og et mål efter hjørnespark på Aarhus Stadion.

Men i 2020, 24 år senere, har AGF nu alle muligheder for at kæmpe sig til sølvet. Søndag aften vandt AGF med 4-2 mod FC København og overhaler dermed københavnerne med to kampe tilbage.

I store dele af kampen havde AGF gode positioner på banen og tvang FC København til at sparke lange bolde. Og så var de utroligt kyniske, selvom holdet kun havde lidt over en tredjedel af boldbesiddelsen.

Sebastian Hausner og Frederik Tingager tog fra i forsvaret. Førstnævnte spillede for første gang nogensinde i Telia Parken.

- Vores pres fungerer rigtig godt. Vi får vundet rigtig mange andenbolde på deres lange afleveringer, og vi får sat nogle gode omstillinger op omkring det. Det var der, man fik smag for, at det var muligt at vinde.

- Vi var effektive i den anden ende og scorer på de chancer, vi har. Vi kunne selvfølgelig have haft mere spil, og der er altid noget, man kan forbedre. Men overordnet set er jeg meget tilfreds, siger Sebastian Hausner.

Annonce

Flyvende header lukkede kampen

Med et kvarter igen sparkede Casper Højer Nielsen et perfekt frispark direkte ind i hovedet på Patrick Mortensen.

Den farlige angriber lå vandret i luften, nærmest i samme vinkel som Robin van Persie mod Spanien i 2014.


Det var nok den kamp, jeg har spillet, hvor der var mest på spil.

Sebastian Hausner, forsvarsspiller i AGF


Og den stærke angribers scoring gør nu, at han er delt etter på topscorerlisten med den tidligere Brøndby-spiller Kamil Wilczek og FC Midtjyllands Ronnie Schwartz.

- Gennem hele kampen står vi godt på banen og får presset dem fint, og så scorer vi to mål på dødbolde, hvilket vi ikke har gjort rigtig længe. Og så er jeg glad for William (Eskelinen red.), som i slutningen af kampen hiver nogle virkelig vigtige redninger frem, som kommer til at definere kampen. Det var fedt at se, siger Patrick Mortensen.

AGF-drengene var inden kampen ikke klar over kendsgerningerne. Nemlig, at Brøndbys pointtab som minimum har sikret dem en bronzemedalje.

Var det her den største kamp indtil videre i din karriere? 

- Det var nok den kamp, jeg har spillet, hvor der var mest på spil. Det var en stor dag i dag, siger Sebastian Hausner og bryder ud i et kæmpe smil.

Han, og AGF, har masser at smile af.

For om to kampe finder de ud af, om de har kæmpet sig til sølvmedaljen i Superligaen. Ikke ligesom i 1996, hvor de tabte guldet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Corona gør comeback i Østjylland: Hvor bekymrede skal vi være for det stigende smittetal?

Danmark For abonnenter

Professionel fodboldspiller slipper for karantæne efter konkursdrama: Boligforeninger snydt for millioner

Annonce