Annonce
Sport

Kynismen mangler i Århus Håndbold: Alt for mange brændte chancer blev skæbnesvangert i Aalborg

Nikolaj Læsø var vanen tro drivkraften i det århusianske angreb. Arkivfoto: Ole Nielsen

Århus Håndbold gav topholdet kamp til stregen, men havde store problemer med at få bolden forbi Aalborgs målmand Kristian Saeverås.

Håndbold: Det har været småt med pointene i den seneste tid. Fem kampe og et udbytte på to pinde gør ikke alverden i en liga, hvor udfordrerne til top otte er langt flere end der er plads til.

Mandag aften måtte Erik Veje Rasmussens hold også se langt efter plus til kontoen, da de på udebane mødte rækkens stærkeste forsvar og angreb i form af Aalborg Håndbold, der vandt kampen 27-23.

342 mål havde nordjyderne banket i kassen i deres 11 første kampe, mens de kun har lukket 286 mål ind. En statistik, der har givet dem ni sejre, to nederlag og en delt førsteplads i herrernes håndboldliga.

Mandag kravlede de helt op på toppen.

Der var ikke meget, der pegede på, at Århus Håndbold skulle have point denne aften. Seks minutter inde i opgøret lignede det også en kopi af noget man tidligere har været vidne til. Værterne var i front med 5-1 og kørte en stringent straffepolitik, hvor hver en fejl eller brændt chance hos gæsterne kostede i den anden ende.

Erik Veje Rasmussen fik momentvis rettet op på skuden med en timeout. Tålmodighed og kvalitet blev bedre hos gæsterne, der var oppe på 9-9 med ni minutter til pause.

Men så faldt kvalitet, koncentration og gennemslagskraften igen, og som et ægte tophold tog Aalborg enhver gavmildhed fra århusianerne og udbyggede det i den anden ende, så det der lignede spænding, var tæt på at være forsvundet igen.

16-11 lød stillingen ved pausen.

Det var ikke fordi gæsterne ikke var involveret i kampen. Det var de i den grad, men opgøret viste hvorfor Aalborg er i top og Århus Håndbold kæmper for at holde stand i forhold til holdene uden for top otte. De er simpelthen ikke kyniske nok. Det er nordjyderne.

Det var anden halvleg et glimrende billede på. Århus Håndbold fik spillet sig frem til flere gode muligheder, men bolden kom ikke det sidste stykke og endte alt for ofte indenfor nordmanden Kristian Saeverus rækkevidde.

Et faktum, der så ud til at hæmme spændingen i den nordjyske håndboldbastion.

En udvisning til hjemmeholdet bragte dog momentvis noget nerve ind i kampen. Tre hurtige reduceringer fra gæsterne barberede forspringet ned til tre mål og pustede nyt liv og tro på tingene ind i de sortklædte spillere, der kæmpede det bedste de havde lært.

21-15 blev til 23-21, men blev aldrig til mere.

Til det var der for mange frustrerede græmmelser over misbrugte muligheder mod et norsk bolværk, der var så markant, at han løb med det meste af opmærksomheden.

Den sidste del tog venstrebacken Anderas Holst, der servede i et luftlag, hvor ingen kunne nå op.

Det endte 27-23 til hjemmeholdet og dermed har Erik Veje og kompagni sat sig selv under pres inden årets sidste seks spillerunder. Det er i denne periode, at grundlaget for en slutspilsplads for alvor skal lægges, når modstanderne er hold, der ligger under dem i tabellen eller er i det felt, som århusianerne sammenligner sig selv med til dagligt.

- Vi brændte. Vi brændte alt for meget. Vi lavede mange uprovokerede fejl opad banen og i pausen talte vi om, at vi havde lavet syv uprovokerede fejl, hvor vi selv havde kastet bolden væk. Havde vi ikke brændt så meget og smidt så meget væk, så havde det set en del anderledes ud. Jeg synes faktisk, at vi over hele kampen spillede en ok kamp, sagde Århus Håndbolds Nikolaj Læsø efter kampen.

- Vi gav dem kamp til stregen og fik vist, at vi godt kan være med mod de her hold. Vi fejlede og brændte for meget, men endte alligevel kun med at tabe med fire, sagde bagspilleren.

Cheftræner Erik Veje Rasmussen hæftede sig også ved antallet af fejl.

- Ser vi kampen som helhed, så stod vores zone forsvar fantastisk fint. Så længe vi bare nåede hjem. Vi havde fuldstændig styr på dem. Det var kun Andreas Holst, der voldte os lidt problemer, når han kom på ydersiden. Så ser vi bort fra de dumme fejl, der ikke har noget med håndbold at gøre, så havde vi en fin struktur i vores spil, og grundlæggende var det også ok i angrebet. Det bliver bare svært at hente modstanderen, når vi skal lave en masse fejl, som giver dem en føring på syv mål. Vi er vores egen største fjende for tiden. Vi spiller fint, men laver for mange dumme fejl, sagde Erik Veje Rasmussen.

Hvad kan man gøre ved de fejl?

- Det, som jeg plejer at gøre, er, at sætte hastigheden op og så er det som om, at de tekniske fejl i hvert fald forsvinder i angrebet. I dag var det dog efter opgiverkast, at vi hældte bolden ud over sidelinjen, ligesom vi havde tonsvis af brændte muligheder fra stregen. Vi diskuterede en overgang om vi skulle gå over til at spille syv mod seks for at hente dem, men det gav bare ikke mening, for vi kunne ikke spille os til større chancer end dem vi fik, sagde cheftræneren.

Håndboldliga, herrer

Aalborg Håndbold - Århus Håndbold 27-23 (16-11)Aalborg: Andreas Holst 11, Sebastian Barthold 4, Omar Ingi Magnusson 4(3), Rene Antonsen 3, Janus Smarason 2, Magnus Saugstrup 2, Mark Strandgaard 1

Århus Håndbold: Nikolaj Læsø 7, Anders Kragh Martinusen 7, Besard Hakaj 3, Torben Petersen 2, Fredrik Schilling Sørensen 2, Mads Peter Lønborg 1, Sebastian Henneberg 1

Stillingen undervejs: 5-1, 5-4, 7-6, 9-9, 12-9, 16-11, 19-12, 21-15, 21-18, 23-21, 27-23

Udvisninger: Aalborg 2, Århus Håndbold 1

Tilskuertal: 3685 i Gigantium

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce