Annonce
Aarhus

Låne-paraplyer får kreativ pris

<p>Tre mand bag Byparaplyen Abrella. Fra venstre Andreas Søgaard, Jacob Roed og Mattias Edström. Foto: Hans Petersen</p>

Der er jubel i Frederiksgade i Aarhus. Den gratis låneparaply Abrella fik Iværksætterprisen ved Business Region Aarhus? uddeling.

»Det er superfedt for os,« siger Andreas Søgaard, som er medejer af Abrella.

Annonce

Ud over i Aarhus deler virksomheden nu også paraplyer ud i Silkeborg, og flere andre byer er på vej.

Abrella eller Byparaplyen er placeret rundt i byen, og så kan man låne den mod at placere den i en stander et andet sted i byen.

Abrella vandt Den kreative pris. Ud over æren består prisen af 15.000 kroner sponsoreret af Nordea og et forløb med en mentor.

For Abrella bliver det entreprenør og ejendomsudvikler Michael Mortensen fra virksomheden Casa.

Mentorerne bidrager med stor erfaring inden for iværksætteri og sparring omkring vækstning af virksomheden.

Prisen for Bedste fysiske produkt gik til Nordisk Tang fra Grenaa, og Qampo fra Aarhus vandt i kategorien Bedste immaterielle produkt.

Overrækkelsen foregik i Fængslet, Horsens, på Iværk&Vækst, der er Danmarks største inspirationsforum for iværksættere og vækstvirksomheder.

68 virksomheder fra Business Region Aarhus var med i konkurrencen.

Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Østjylland

Thorsager Kirke har næsten fået alle stole tilbage: Efterladt varevogn gemte på stjålne rundkirkestole

Aarhus

Narkokørsel på fars scooter: Sigtelserne regnede ned over ung knallertkører i Egå

Annonce