Annonce
Aarhus

Lånecykler skal lokke folk fra Aarhus til Djursland

Med lånecyklerne håber man at gøre det mere attraktivt for folk i Aarhus at tage bussen til Djursland. Foto: OLU

Djursland forsøger at gøre Ree Park Safari og Gammel Estrup - Herregårdsmuseet mere attraktivt for besøgende fra Aarhus, som ikke har adgang til bil. I sommerperioden vil det fra 26. juni være muligt at bestille lånecykler, så folk fra Aarhus le

ØSTJYLLAND: Folk fra Smilets by har nu mulighed for at opleve Djursland på to hjul. I et forsøg finansieret af Norddjurs og Syddjurs Kommune prøver man at gøre det lettere for folk i Aarhus, der ikke har en bil til rådighed, at komme rundt på Djursland.

I forsøget stilles der en gratis lånecykel til rådighed, når man henholdsvis køber en billet til Gammel Estrup - Herregårdsmuseet eller Ree Park Safari.

Det er på opfordring af museumsformidler Helle Ingerslev Kristensen, at projektet er igangsat.

- Det er kulturbyår i år, som betyder rigtig mange besøgende i Aarhus. Dem vil vi også gerne have til at besøge vores kulturby-projekt "Porten til Europa". Men der går ikke direkte bus fra Aarhus, og det er besværligt at skulle have sin egen cykel med. Derfor gik vi i dialog med Norddjurs Kommune om dette projekt, siger Helle Ingerslev Kristensen, der er museumsformidler på Gammel Estrup. Hun ser projektet som en mulig start på flere projekter, hvor de netop har fokus på arbejdet med cykler og den kombinerede transportform til og fra herregårdsmuseet både for turister og lokale borgere.

Ree Park Safari ligger lidt væk fra busruterne på Djursland. Det betyder, at der fra de forskellige buslinjer er tre, fem og syv kilometer til Ree Park. Med denne forsøgsordning gør vi os i hvert fald mere tilgængelige, og så må vi se, om det er attraktivt at benytte sig af. Vi glæder os til at komme i gang.

 

Fakta om lånecyklerne

Projektet er finansieret af Nord- og Syddjurs Kommune og indgår derudover i implementeringen af Djurs Mobilitetsstrategi. Samarbejdspartnerne inkluderer også VisitDjursland og Midttrafik.Billet og cykel bookes som en særlig pakke i Djurspakken hos VisitDjursland, herefter kan man tage bussen fra Aarhus til Auning og Ebeltoft for at afhente cyklen ved enten Auning Camping eller Ebeltoft Strandcamping.

Cyklerne kan bookes fra 26. juli til 30 september. Herefter evalueres det, om der er basis for udbredelse i 2018.

Projektet er tiltænkt Ree Park Safari og Gammel Estrup, som bliver lettere for folk uden bil at besøge, når lånecyklerne 26. juni bliver tilgængelige. Foto: Jens Thaysen

Et forsøg på mere tilgængelighed

Projektet blev delt med Syddjurs Kommune gennem Djurs Mobilitetsstrategi, hvis mål er at øge væksten på Djursland med et bæredygtigt transportsystem, hvor det er muligt at kombinere flere typer af transportmidler på én rejse.

I Syddjurs Kommune havde man kendskab til, at Ree Park Safari stod i en lignende situation som Gammel Estrup.

- Ree Park Safari ligger lidt væk fra busruterne på Djursland. Det betyder, at der fra de forskellige buslinjer er tre, fem og syv kilometer til Ree Park, fortæller Mariane Øvall, der er Kommunikations- og marketingschef hos Ree Park Safari.

Hun kan ikke garantere, at der er nogen, der fravælger safariparken ved Ebeltoft, fordi det er svært for gæsterne at komme til og fra uden en bil.

- Med denne forsøgsordning gør vi os i hvert fald mere tilgængelige, og så må vi se, om det er attraktivt at benytte sig af. Vi glæder os til at komme i gang, siger Mariane Øvall.

Annonce

Bestem selv dine ruter

Cyklerne kan lejes fra 26. juni til 30. september, hvor der hver dag i prøveperioden kan bookes fire cykler ved hver campingplads. Når man booker får man information om, hvordan man kommer til attraktionen samt inspiration til andre cykelture på Djursland. Cyklerne er mountainbikes, så de er nemme at tage med ud i naturen.

Med projektet håber arrangørerne på at opnå værdifuld læring om, hvordan man skaber bedre mobilitet på Djursland ved at øge tilgængeligheden til Djurslands mange attraktioner.

Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Aarhus For abonnenter

Christian kan ikke få gjort rent i syv uger: Kollaps i Berits Hjemmepleje presser kommunens rengøringshjælp i knæ

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Mere end 4000 cyklister kører her hver dag: Sikkerhedstiltag syltet i tre år - bortset fra et, som ekspert frarådede

Aarhus For abonnenter

Aros-direktør har hovedet fuld af idéer: Men det kunne være dejligt, hvis hun blev bedre til at tale dansk

Aarhus

Vil du med hjem og se min hundehvalp? 10-årig dreng udsat for ubehagelig oplevelse

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Det her er mildt og mageløst - men også med mangler

AGF

AGF-anfører holder hovedet højt trods måltørke: - Nej, nej, jeg er ikke ramt på selvtilliden

Aarhus For abonnenter

Giftig sag rammer byrådet: Vil Aarhus Kommune tilbyde at undersøge kræftramt brandmand for PFOS-skader?

Debat

Det popsmarte fodgængerfelt i Mejlgade er blevet til bargæsternes dansegulv: Kommunen svigter både os og trafiksikkerheden

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Indland

Hundredvis af brandmænd skal nu testes for PFOS

Alarm 112

Har du også undret dig? Derfor er der ekstra meget udrykning i disse dage

Aarhus

Kolleger i kulturlivet: Derfor er Aros' direktørvalg det rigtige

Aarhus For abonnenter

Fortætning i midtbyen: Beboere og politikere i infight om nyt byggeprojekt

AGF

Se højdepunkterne: AGF sendt ud i pokalmørket efter ny tandløs indsats

Annonce