Annonce
Navne

Læge og politiker fylder 70 år

<p>Jette og Jørgen Winther fylder begge 70 år tirsdag 2. juni. Foto: Lars Rasborg</p>

Jørgen Winther, læge, regionsrådsmedlem, fhv. MF, Randers, fylder 70 år tirsdag 2. juni.

Annonce

Jørgen Winther blev politiker, fordi han havde en sag, han ville kæmpe for, nemlig plejeorlov. Som læge mente han, at døende kræftpatienter skulle have mulighed for at leve den sidste tid i eget hjem.

Winther blev læge i 1972 og arbejdede i to år som reservelæge, inden han fra 1974 praktiserede som familielæge i Randers. I ni år var han lægebrevkasseredaktør i bladet »Hendes Verden«. I 1986 blev han medlem af Aarhus Amtsråd for Venstre, året efter blev han valgt til Folketinget og blev med det samme sundhedspolitisk ordfører. Siden blev han formand for udenrigsudvalget samt udvalget vedrørende Etisk Råd og var konsulent for medicinalfirmaet H. Lundbeck 1989-96.

Winther har aldrig været bange for at lufte sine holdninger - heller ikke selv om de skilte sig ud fra partiets. Han foreslog i 1988 således, at Venstre skulleindføre rygeforbud på Christiansborg. Allerførst skulle partiet dog have rygeforbud i sit eget gruppeværelse. Det medførte ifølge fødselaren, at daværende partiformand, Uffe Ellemann-Jensen, »var ved at tabe både den pulsende cigar og hage.« Adspurgt om et forbud mod at ryge ikke strider mod liberale principper, udtalte Winther, at når det gjaldt rygning, så vandt hans faglighed over hans politiske idealer om frihed.

Wintherblev heller ikke populær blandt partifæller på at foreslå at hæve afgiften på sodavand midt i et skattestop. Han er desuden ophavsmand til den første tanke om behandlingsgaranti for kræftpatienter, og også på det område kan han konstatere, at det politiske klima har ændret sig i hans favør.

I 2007 valgte Jørgen Winther at stoppe i Folketinget. Siden 2010 har han været medlem af regionsrådet i Region Midt for Venstre. Af andre poster kan nævnes, at Jørgen Winther er i bestyrelsen for Hospice Djursland og medlem af Randers Erhverv.

Jørgen Winther og hustruen Jette er forældre til to sønner. Anders har i 15 år boet i Italien med sin italiensk fødte kæreste, og han arbejder med it efter tidligere at have taget en økonomuddannelse. Lillebror Rasmus bor i Risskov og er lægeuddannet. Nu arbejder han som børnepsykiater i Risskov.

Fødselsdagen kan Jørgen Winther på mere end én måde fejre med fru Jette. Parret er nemlig født samme dag, samme år, på samme sygehus.

Annonce
Annonce
Aarhus

Festugeboss er tavs om aflysning

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Børn og unge hårdt ramt: Omkring 30 smittede og 300 børn er sendt hjem fra århusianske skoler og dagtilbud

Aarhus For abonnenter

Stikprøve i Føtex, Kvickly og Menu: Så mange kunder spritter ikke hænder

Annonce