Annonce
Kultur

Læge om dagen - Freddie Mercury om aftenen: Queen Machine spiller deres største koncert nogensinde

Bjarke Baisner er frontmanden i Queen Machine. Han er det danske bud på Freddie Mercury. Foto: ThinkAlike
Torsdag spiller Queen Machine koncert ved Amfiscenen i Aarhus. Bandet, som har rod i Aarhus, er et af verdens største hyldestbands til det gamle Queen. Men dets medlemmer har også en almindelig hverdag ved siden af. Forsangeren Bjarke Baisner er læge på Aarhus Universitetshospital, når han ikke er Freddie Mercury.

AARHUS: Torsdag kommer han til at stå på scenen foran 5000 mennesker og synge Queen-klassikere som "Another One Bites the Dust" og "Don't Stop Me Now", men til hverdag er han læge i Skejby. Han hedder Bjarke Baisner og er forsanger i bandet Queen Machine.

Queen Machine er et af verdens største 'tribute bands' til nu afdøde Freddie Mercurys gruppe. Den ikoniske forsanger døde i 1991.

Queen Machine tog sine første skridt i Aarhus, hvor bandet efterhånden har spillet på alle byens scener. De spillede deres allerførste koncert nogensinde ved Kemisk Kantine på Aarhus Universitet og har siden været byen og verden rundt.

Annonce

Bandet prøver at genskabe følelsen af at være der selv, foran det gamle Queen, ligesom tilbage i 80'erne.

Bliver genkendt

Men til hverdag er Bjarke Baisner læge på Aarhus Universitetshospital, og det er en helt anden hverdag.

Han arbejder på nedsat tid, så det netop er muligt både at passe det daglige job og dyrke musikken. Hverdagen kræver dog, at man finder en balance mellem de to verdener, og det har Bjarke gjort. Han føler, at han udlever sin drøm, både når han er på sygehuset, og når han står på scenen.

- Jeg elsker at være læge og hjælpe og snakke med mennesker. Det giver mig en hel del. Når jeg så er færdig med det, så har jeg også brug for at komme ud og tænke på noget andet. Jeg har altid sunget meget, så det kunne jeg gøre, fortæller Bjarke Baisner, der har været Queen-fan hele sit liv.

- Så det med at gå ud og udleve min drøm, både på arbejde, men også på mit andet arbejde. Det ene giver energi til det andet, og omvendt. Jeg vil ikke undvære noget af det, hvis det er muligt, siger Bjarke Baisner.

Selvom de to jobs er meget forskellige, så kan Bjarke godt bruge nogle erfaringer fra jobbet som læge i tjansen som rockstjerne.

- Det handler om at sætte sig i patientens eller publikums sted. Som band vil vi gerne have, at når folk lukker øjnene  - særligt dem der oplevede Queen dengang - så føler de, at de er tilbage i den tid. Eller lige præcis den halvanden time vi spiller, der er de i en anden verden. Det samme gør sig gældende med patienterne. Man skal sætte sig i deres sted og tænke over, hvordan de oplever sygdommen og hjælpe dem igennem den, siger Bjarke Baisner.

Vi har det som køer der skal på græs og går helt bersærk.

Bjarke Baisner

Bjarke har det samme ikoniske overskæg som Freddie havde, og det hænder da også, at han bliver genkendt af en patient.

- Der er ofte patienter, der siger: Jeg synes, du ligner ham der sangeren fra Queen Machine, og så får vi os lige en kort sludder. Det er jo patienten, der skal være centrum, så ofte er det relativt kort. Men det er nu altid meget hyggeligt, og det bliver ikke for meget, synes jeg. Jeg kan godt adskille de ting, fortæller Bjarke Baisner.

Annonce

Startede i en kælder i Aarhus

Queen Machine fik sin spæde start i efteråret 2008 i Aarhus. Her fandt bandet sammen igennem fælles bekendte fra studie- og gymnasietiden. De fandt sammen om en fælles passion for Queen, og det første år mødtes de og spillede fem dage om ugen.

Da de fandt en booker, som troede på dem, tog det fart, og de har nu spillet over 500 koncerter i hele verden.

Når han ikke står på scenen er Bjarke Baisner læge i Aarhus. Foto: ThinkAlike

Hvorfor lige lave et 'hyldest-band' til netop Queen, kan man jo fristes til at spørge.

Bjarke Baisner er ikke i tvivl.

- Vi var alle sammen enige om, at hvis man skulle finde det ypperste band at hylde, så var der kun ét - Queen. Det er så ekstravagant musik, det rummer alle genre, og det er pissesvært. Det er ikke bare noget, man lige kan gå ud og gør. Der er selvfølgelig mange andre store bands, men Queen er bare det største, mener Bjarke Baisner.

Det er bare noget specielt at være hjemme og spille koncert. Det kriller lidt mere i maven. Der er lidt flere nerver på, selv på trods af, at man har spillet 500 plus koncerter med det her band. Så er der altid en kriller i maven, når det er Aarhus der kalder.

Bjarke Baisner

Drømmen gik i opfyldelse, da bandet fik muligheden for at møde deres helte i 2015. Her spillede det "rigtige" Queen nemlig koncert i Boxen i Herning. Der er kun to levende medlemmer tilbage;  guitaristen Brian May og trommeslageren Roger Taylor. Dem fik Queen Machine mulighed for at møde 15 minutter inden koncerten startede.

- De gav os faktisk deres velsignelse. Brian May sagde, at han havde hørt om noget af det, vi laver. "Og i skal bare vide, at det er i orden med os". Det er jo den største cadeau at få. I øvrigt var de nogle helt fantastisk søde mennesker. Helt nede på jorden, fortæller Bjarke Baisner om det store øjeblik.

Annonce

Corona nedlukning var hård

Da coronanedlukningen ramte Danmark første gang, var bandet lige kommet hjem fra en tourné i Polen. Nedlukningen betød en pause fra musikken i otte måneder, og det var hårdt for bandet. I november fik bandet dog lov til at spille nogle indendørs coronakoncerter, som var noget anderledes end sædvanligt.

- Det var en udfordring. Dels fordi, vi er nødt til at finde nogle andre numre. Folk de sidder jo ned. Et nummer som "Another One Bites the Dust", den er sgu lidt svær at få spillet. Den plejer folk at synge med på og give den gas til, det kan man ikke med coronarestriktioner. Så vi spillede en del flere ballader og trak på andre virkemidler for at lave et andet show, så folk der sad ned med mundbind på, også får noget ud af det. Men det var svært, fortæller Bjarne Baisner.

Efter endnu en lockdown og otte måneders pause endnu engang, er Queen Machine tilbage. Bandet er startet på sin sommerturné, som tager dem rundt i Europa.

-Vi har det som køer, der skal på græs og går helt bersærk. Vi har alle sammen haft en fornyet energi. Som om det hele er startet på ny. Vi er simpelthen så glade, og der er så god stemning hele vejen rundt. Så vi er så taknemlige over at være kommet i gang igen, siger Bjarke Baisner.

Koncerten torsdag bliver den største Queen Machine endnu har spillet, og der er ikke sparet på noget. Foto fra tidligere koncert i Odense. Foto: ThinkAlike
Annonce

Tilbage på hjemmebanen

Koncerten torsdag bliver faktisk bandets 25. i Aarhus.

- Det er bare noget specielt at være hjemme og spille. Det kriller lidt mere i maven. Der er lidt flere nerver på, på trods af, at man har spillet 500 plus koncerter med det her band. Så er der altid en kriller i maven, når det er Aarhus, der kalder, siger Bjarke Baisner.

Koncerten bliver en af de største, Aarhus kommer til at opleve i år målt på publikum. Det bliver da også den største scene, Queen Machine endnu har stået på, og de har tænkt sig at vende tilbage fra coronanedlukning med et brag. Bogstaveligt talt.

- Amfiscenen er et legendarisk og særligt sted. Det er jo ikke alle, der får lov at betræde den. Vi har lejet ekstremt meget ekstra lys og pyroteknik. Altså gnister, røg og bomber, for at gøre showet endnu større, mere bombastisk og Queen-agtigt. Så der er helt sikkert brugt en masse ekstra penge på, at gøre det her show helt særligt, afslører Bjarke Baisner.

Queen Machine skal efter koncerten videre på turné til Tyskland, hvor de blandt andet skal spille i de store byer Berlin, Hamborg og München.

Annonce
Kultur For abonnenter

Passionerede fugleentusiaster danner rammen om fortælling om frihed: En stork flyver ikke pludselig til Færøerne, fordi den har lyst

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Se alle billederne: Så slidt er byens engang flotteste 'dame' i dag - men en opfriskning er på vej

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Alarm 112

Røver truede sig til penge ved 7Eleven: Stak af inden politiet dukkede op

AGF

David Nielsen hylder modstander efter pokalsejr: - Jeg får kuldegysninger over en fodboldklub som Frem

Aarhus

Sprayede maling i hovedet på lokomotivfører: Ung graffitimaler taget på fersk gerning på Aarhus H

Aarhus For abonnenter

Truels og Emil skal begge opereres: Den ene er indkaldt til undersøgelse om næsten tre år - den anden om syv år

Kultur For abonnenter

Kvinderne styrer: 'Gift ved første blik'-mændene har problemer med kæledyr og prutter

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Trøjborgs pølsevogn er blevet til kaffebar: I begyndelsen hadede de nye ejere hinanden, nu vil de hygge om Aarhus' bohemekvarter

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

AGF

Reportage fra et vindblæst Valby Stadion: Der var ild i de store pinde og i særdeleshed i Oliver Lund, da AGF røg videre i pokalen

Aarhus For abonnenter

Trængslen vokser på Brabrandstien: Så mange alvorlige uheld er der sket de seneste tre år

Aarhus

Galophest er folkeeje i Aarhus: 130 ejere og Karin Salling spiller en rolle i eventyret

Annonce