Annonce
Navne

Lægemiddelstyrelsen henter ny direktør fra Aarhus Universitet

Thomas Senderowitch stoppede som direktør for Lægemiddelstyrelsen i marts måned. Nu er hans afløser fundet. Arkivfoto: Niels Ahlmann Olesen/Berlingske/Ritzau Scanpix
Der er fundet en afløser for Thomas Senderovitz, der i marts forlod posten som direktør i Lægemiddelstyrelsen.

Lars Bo Nielsen er ansat som ny direktør i Lægemiddelstyrelsen.

Det oplyser Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

Siden 9. marts har Lægemiddelstyrelsen søgt en ny direktør, efter at Thomas Senderovitz valgte at skifte til et job i Novo Nordisk.

Valget er faldet på Lars Bo Nielsen, der er uddannet læge og de seneste fire år har været dekan og professor ved Aarhus Universitet.

Her har han blandt andet bidraget til udvikling af personlig medicin, sikker brug af sundhedsdata i forskningen og udvikling af life science-området.

Den erfaring kan komme ham til gavn i Lægemiddelstyrelsen, der fører tilsyn med lægemidler på det danske marked. Under coronapandemien har styrelsen eksempelvis været med til at give grønt lys til brugen af de coronavacciner, der i dag bliver anvendt til at vaccinere befolkningen.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har mange roser til den nye direktør i Lægemiddelstyrelsen. Ministeren kalder ham for "en dedikeret og dygtig topleder med stor erfaring fra forskningsverdenen og sundhedsvæsenet".

- At sikre danskernes adgang til effektive og sikre lægemidler og medicinsk udstyr er en kerneopgave i det danske sundhedsvæsen, og det har godkendelserne af covid-19-vaccinerne under coronaepidemien helt aktuelt tydeliggjort.

- Lars Bo Nielsen har med sin brede erfaring og integritet den rette faglige kapacitet til at løfte dette afgørende arbejde for sundhedsvæsenet og borgernes sundhed, og jeg ser meget frem til samarbejdet, siger Heunicke.

Den nye direktør fortæller selv, at han glæder sig til at bidrage til, at danske patienter også fremover kan få sikre, effektive og tilgængelige lægemidler og medicinsk udstyr.

Han kalder det en helt central samfundsopgave.

- Betydningen af grundig videnskabelig undersøgelse af nye vacciner og andre mulige sygdomsbehandlinger, før de kan godkendes, er blevet særdeles tydelig for os alle under coronapandemien, siger Lars Bo Nielsen.

Lars Bo Nielsen tiltræder sin nye stilling 15. august.

/ritzau/

Link til pressemeddelelse
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Aarhus

De smarteste sygehuse klarede coronakrisen bedst: AUH er blandt de bedste i verden

Alarm 112

Nye redningsstiger i østjyske havne skal forebygge drukneulykker: Skrig-orange og kan ses fra vandet i mørke

Annonce