Annonce
Aarhus

Længe siden, vi har haft det så sjovt

Rådmand Jakob Bundsgaard Johansen overrækker de 25.000 kroner til Vibeke og Harald Lie. Foto: Flemming Krogh

Ægteparret Vibeke og Harald Lie har modtaget 25.000 kroner som påskønnelse af, at parret har kæmpet for handicappede i en menneskealder.

»I er alle vindere«, sagde direktør Per Hermansen fra Aarhus Lokalbank, da Århus Kommune torsdag uddelte prisen med hans banks navn til en frivillig inden for fritid, sport og kultur.

Men nogle af de fem nominerede var mere vindere end andre.

Ægteparret Vibeke og Harald Lie modtog de 25.000 kroner til deres klub HASA, der har specialiseret sig i at lære handicappede at svømme efter Halliwick-metoden.

Følte vi var noget
Hver onsdag er der træning på Lyseng Svømmestadion for klubbens i alt 130 medlemmer, voksne, hjælpere og instruktører. 45 af dem er børn.

»Onsdag aften var stemningen særlig god,« fortæller Aase Nørrung, 67 år og et af medlemmerne.

»Vi vidste ikke, at klubben ville få prisen, men bare det at være nomineret var en ære og bragte humøret i top. Vi følte, at vi var noget. Det er længe siden, vi har haft det så sjovt.«

Selv har hun været bange for vand.

»Men nu slår jeg både kolbøtter i vandet og svømmer. Harald Lie har lært mig det,« siger hun.

Endnu ved de ikke, hvad pengene skal bruges til.

»Der er mange ting, vi mangler, men det her skal gå til noget specielt. Måske en udflugt til havet, svømning i saltvandet og overnatning,« mente Vibeke og Harald Lie, der vil spørge bestyrelse og medlemmer om, hvad de synes.

Første prisuddeling
Pengene kunne også gå til at gøre det lækkert i klublokalet, så vi kan boltre os i pæne omgivelser efter svømning, mener Harald Lie.

»Og så mangler vi et pokalskab,« føjer han til.

Rådmand Jakob Bundsgaard Johansen er den, der har fået ideen til prisen.

»Det frivillige arbejde er enormt vigtigt, og hele denne indsats er fundamentet i den danske foreningstradition. Men det virker, som om det for jer er blevet til et kald,« sagde han til de nominerede og håbede, at prisen vil minde om, at det frivillige arbejde både er for dem, der modtager, og dem, der giver.

Per Hermansen mente, at det er vigtigt at have ildsjæle, der hjælper til, at andre får gode oplevelser, og som bank værner vi om initiativer, der kommer borgerne til gode, sagde han.

Det er første gang, prisen er uddelt.

Læs mere i Århus Stiftstidende fredag. Du kan også prøve vores E-avis:

Du kan se en demonstration af E-avisen her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Så kom AGF på tavlen i mesterskabsspillet: Energien var tilbage, men det rakte kun til 2-2 mod Brøndby

Annonce