To millioner bilture og 1,7 millioner bus-, letbane- og cykelture, hver evig eneste dag.
Så voldsom bliver trafikken i Aarhus Kommune, hvis man skal tro den trafikprognose for 2030, som Aarhus Kommune har fået lavet.
En enorm forøgelse af den trafikale belastning på et i forvejen kraftigt udfordret vejnet.
Derfor kræver det stor iderigdom og mange store beslutninger, hvis politikerne skal prøve at være lidt på forkant.
Til at hjælpe sig har afdelingen for Teknik og Miljø begået en rapport, som byrådet skal behandle i aften.
Ifølge rapporten er det altafgørende, at indfaldsvejene og ringvejene udvides på de mest belastede områder. Men spørgsmålet, som politikerne skal prøve at finde svar på, er, hvad man skal bruge den ekstra plads til.
Skal det være mere plads til bilerne, til busserne, til udvidelse af letbanen eller til ekstra gode forhold for cykelister?
Med tanke på den manglende plads og den stærkt stigende udledning af CO2, der får eksperterne til næsten dagligt at forudse nye problemer, må det være åbenlyst for enhver, at det er forholdene for den kollektive trafik som letbanen og cykelisterne, der skal satses på.
Et forslag, der bakkes op af erfaringer fra Tyskland, hvor det i meget høj grad er lykkedes at flytte trafikken fra biler til kollektiv trafik. Eksempelvis er det i Freiburg lykkedes at ændre folks vaner i en grad, så hele 28 procent af trafikken i dag foregår på cykel og 18 procent i kollektiv transport. Besnærende tal, og politikene skal naturligvis undersøge nøje, om det er muligt at lære af de tyske erfaringer og kopiere successen.
Men det kræver, at den offentlige transport gøres lysår bedre og frem for alt billigere. Og selv om det skulle lykkes, er det vigtigt at minde politikerne om, at der stadig skal være plads til bilisterne - og også til en stor forøgelse af det nuværende antal privatbiler - som formentlig til den tid stort set vil være forureningsfri.
For nok er mange århusianere glade for at cykle, men at satse på, at man kan få op mod en tredjedel til at snuppe cyklen på arbejde og 20 procent til at tage bussen hver dag, er afgjort for optimistisk. Alene det faktum, at man i Danmark risikerer at skulle kæmpe med elendigt vejr som store snemængder og kraftig regn i over halvdelen af året gør det svært at tro på cykel-missionen. Så sats på det kollektive og cykelisterne - men husk at gøre plads til dem, der stadig har behov for bilen for at kunne passe deres arbejde.