Annonce
Aarhus

Lærer lugtede røg fra toilet: Skole reagerede prompte efter forsøg på ildspåsættelse

To gange på en uge har der kunnet lugtes røg fra et af skolens toiletter på Tranbjergskolen. Foto: Kim Haugaard

To gange på en uge kunne der lugtes røg fra et af Tranbjergskolens toiletter, og derfor har skolens ledelse skærpet opmærksomheden.

Tranbjerg: To gange i denne uge har en lærer lugtet røg fra et af Tranbjergskolens toiletter i skoletiden, men begge gange kunne skolen konstatere, at der ikke var tale om flammer, og der var heller ikke sket skader ved forsøget på ildspåsættelse.

- Ild og skoler hænger ikke sammen, og derfor tager vi det dybt alvorligt. Derfor gik vores pædagogiske leder også straks rundt i samtlige klasser for at finde vedkommende, der havde gjort det. Det generer os selvfølgelig, fordi vi går meget op i, at vores børn skal have det godt, siger skoleleder Hanne Gammelgaard Jensen, der fortæller, at så snart en elev viser bekymrende adfærd, så bliver der lavet et samarbejde med forældrene og de forskellige myndigheder.

De to forsøg på ildspåsættelse kommer godt en måned efter, at Tranbjergskolen havde problemer med hærværk mellem jul og nytår.

- Det er to forskellige situationer, da den hærværk, vi oplevede mellem jul og nytår, skete i elevernes fritid. Men uanset hvornår det sker, så reagerer vi med det samme, så snart vi oplever bekymrende adfærd, og vi har et godt samarbejde på tværs af myndigheder. Vi har også et fast samarbejde med SSP og ungdomsskolen, og følger løbende op på situationen, siger Hanne Gammelgaard Jensen.

Skolens ledelse inviterer til åbenhed og dialog og gør opmærksom på, at forældre altid er velkomne til at kontakte skolens personale eller skolens ledelse.

- Vi har en mindre gruppe elever, som vi holder skærpet øje med, og netop derfor har vi indgået et samarbejde med socialforvaltningen, politiet og forældrene, så vi sammen kan hjælpe dem, siger Hanne Gammelgaard Jensen.

Skolens ledelse sendte torsdag et brev til alle forældre for at informere om de to forsøg på ildspåsættelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Biografgængere undrer sig over manglende evakuering: Men det var helt efter bogen, forklarer centerchef

AGF

AGF gik mål-amok i Farum

Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Annonce