Annonce
Aarhus

Lærer lugtede røg fra toilet: Skole reagerede prompte efter forsøg på ildspåsættelse

To gange på en uge har der kunnet lugtes røg fra et af skolens toiletter på Tranbjergskolen. Foto: Kim Haugaard

To gange på en uge kunne der lugtes røg fra et af Tranbjergskolens toiletter, og derfor har skolens ledelse skærpet opmærksomheden.

Tranbjerg: To gange i denne uge har en lærer lugtet røg fra et af Tranbjergskolens toiletter i skoletiden, men begge gange kunne skolen konstatere, at der ikke var tale om flammer, og der var heller ikke sket skader ved forsøget på ildspåsættelse.

- Ild og skoler hænger ikke sammen, og derfor tager vi det dybt alvorligt. Derfor gik vores pædagogiske leder også straks rundt i samtlige klasser for at finde vedkommende, der havde gjort det. Det generer os selvfølgelig, fordi vi går meget op i, at vores børn skal have det godt, siger skoleleder Hanne Gammelgaard Jensen, der fortæller, at så snart en elev viser bekymrende adfærd, så bliver der lavet et samarbejde med forældrene og de forskellige myndigheder.

De to forsøg på ildspåsættelse kommer godt en måned efter, at Tranbjergskolen havde problemer med hærværk mellem jul og nytår.

- Det er to forskellige situationer, da den hærværk, vi oplevede mellem jul og nytår, skete i elevernes fritid. Men uanset hvornår det sker, så reagerer vi med det samme, så snart vi oplever bekymrende adfærd, og vi har et godt samarbejde på tværs af myndigheder. Vi har også et fast samarbejde med SSP og ungdomsskolen, og følger løbende op på situationen, siger Hanne Gammelgaard Jensen.

Skolens ledelse inviterer til åbenhed og dialog og gør opmærksom på, at forældre altid er velkomne til at kontakte skolens personale eller skolens ledelse.

- Vi har en mindre gruppe elever, som vi holder skærpet øje med, og netop derfor har vi indgået et samarbejde med socialforvaltningen, politiet og forældrene, så vi sammen kan hjælpe dem, siger Hanne Gammelgaard Jensen.

Skolens ledelse sendte torsdag et brev til alle forældre for at informere om de to forsøg på ildspåsættelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det koster at lade være med at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp

Der er behov for et akut livreddende løft af psykiatrien – både den kommunale og regionale del. Psykiatrien og den mentale sundhed er massivt underprioriteret, og selvom jeg ser frem til arbejdet med en 10-års plan, så er der akut behov for at understøtte disse områder nu. I øvrigt har der også været tale om at udskyde 10-årsplanen foreløbig. 10 ud af 13 partier kom dog med løfter om at løfte psykiatrien i de sidste dage af valgkampen op til folketingsvalget - løfterne er ikke indfriet! Jeg trøster mig dog ved, at der er sat 2,1 milliarder i forhandlingsreserve, og at psykiatrien også er et vigtigt tema for både støttepartier og dele af oppositionen. Mennesker kan dø af psykisk sygdom, og andre kan ende ud i sociale derouter, der kunne være undgået ved rettidig og tilstrækkelig hjælp. Det er dyrere for samfundet ikke at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp. Selvom en ambitiøs investering i både forebyggelse, behandling og rehabilitering og støtte koster, så koster det tifold mere at lade stå til bl.a. i form af afledte udgifter som overførselsindkomster, sygefravær og nedsat arbejdsevne. Indirekte omkostninger pga. psykisk sygdom koster hvert år samfundet omkring 100 milliarder kroner ved siden af udgifterne til behandling. Der kan frigøres mange af disse midler, hvis vi får vendt udviklingen til større fokus på forebyggelse og på hurtig og tilstrækkelig behandling og støtte. Vi ved, at vi kan redde en masse menneskeskæbner, og at vi kan spare samfundet for en masse udgifter, hvis vi aktivt vælger at prioritere området. Vi skal heller ikke glemme de ringe i vandet, det bringer for de pårørende, som ofte står desperate på sidelinjen. I psykiatrien er den basale omsorg skåret væk. Og det er der, skoen trykker. Det kræver ro, samtale, indhold og omsorg at blive rask efter psykisk sygdom. Derfor er der brug for flere ansatte til flere syge patienter, og det skal være sådan, at er man syg, skal det være muligt at blive indlagt - det er i virkeligheden ret enkelt. Jeg kan fortælle så mange forfærdelige historier fra psykiatrien. Virkelige historier om mennesker, der kunne være hjulpet, såfremt rammerne var til det, og området var politisk prioriteret i anstændig grad. Lige nu skal de lavthængende frugter plukkes, så liv kan reddes. Det betyder mere personale ansat både i ambulatorier, på sengeafsnit, på bosteder, flere bostøtter og brobyggere. Derudover skal der være nok sengepladser og aflastningspladser, så den syge ikke afvises, til trods for akut behov for hjælp. Det er det, man kan gøre lige nu! Det vil ret hurtig have effekt på anvendelsen af tvang, antallet af selvmord, antal genindlæggelser, antallet af gode behandlingsforløb, og flere der kommer sig hurtigere af deres sygdom.

Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge er tilbage i Aarhus: Styrelse kæmper for at stoppe ham

Annonce