Annonce
Aarhus

Lærer lugtede røg fra toilet: Skole reagerede prompte efter forsøg på ildspåsættelse

To gange på en uge har der kunnet lugtes røg fra et af skolens toiletter på Tranbjergskolen. Foto: Kim Haugaard

To gange på en uge kunne der lugtes røg fra et af Tranbjergskolens toiletter, og derfor har skolens ledelse skærpet opmærksomheden.

Tranbjerg: To gange i denne uge har en lærer lugtet røg fra et af Tranbjergskolens toiletter i skoletiden, men begge gange kunne skolen konstatere, at der ikke var tale om flammer, og der var heller ikke sket skader ved forsøget på ildspåsættelse.

- Ild og skoler hænger ikke sammen, og derfor tager vi det dybt alvorligt. Derfor gik vores pædagogiske leder også straks rundt i samtlige klasser for at finde vedkommende, der havde gjort det. Det generer os selvfølgelig, fordi vi går meget op i, at vores børn skal have det godt, siger skoleleder Hanne Gammelgaard Jensen, der fortæller, at så snart en elev viser bekymrende adfærd, så bliver der lavet et samarbejde med forældrene og de forskellige myndigheder.

De to forsøg på ildspåsættelse kommer godt en måned efter, at Tranbjergskolen havde problemer med hærværk mellem jul og nytår.

- Det er to forskellige situationer, da den hærværk, vi oplevede mellem jul og nytår, skete i elevernes fritid. Men uanset hvornår det sker, så reagerer vi med det samme, så snart vi oplever bekymrende adfærd, og vi har et godt samarbejde på tværs af myndigheder. Vi har også et fast samarbejde med SSP og ungdomsskolen, og følger løbende op på situationen, siger Hanne Gammelgaard Jensen.

Skolens ledelse inviterer til åbenhed og dialog og gør opmærksom på, at forældre altid er velkomne til at kontakte skolens personale eller skolens ledelse.

- Vi har en mindre gruppe elever, som vi holder skærpet øje med, og netop derfor har vi indgået et samarbejde med socialforvaltningen, politiet og forældrene, så vi sammen kan hjælpe dem, siger Hanne Gammelgaard Jensen.

Skolens ledelse sendte torsdag et brev til alle forældre for at informere om de to forsøg på ildspåsættelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

112

Bevidst påkørsel og knivstikkeri: 22-årig overfaldet af flere mænd

Annonce