Annonce
Aarhus

Lærer suspenderet: Onanerede midt i virtuel undervisning

En lærer på HHX i Viby er blevet suspenderet. Foto: skraafoto.kortforsyningen.dk
En mandlig lærer er den 10. juni blevet suspenderet fra Aarhus Handelsgymnasium i Viby. Den private situation blev videooptaget af en elev og efterfølgende delt

Den 10. juni blev en mandlig lærer suspenderet på grund af en ’beklagelig hændelse’. Det fremgår af et brev sendt til elever og forældre på gymnasiet. Et brev TV2 ØSTJYLLAND er i besiddelse af.

I brevet med titlen ”Orientering om beklagelig hændelse” skriver skolen:

'En underviser på HHX i Viby havde uheldigvis ikke fået lukket sin computer i forbindelse med en virtuel undervisningslektion. Via kameraet på underviserens computer fik en elev dermed lejlighed til at filme den pågældende underviser i en privat situation, der fandt sted i underviserens eget hjem.'

Annonce

”Den private situation”, som skolen beskriver, handler ifølge TV2 ØSTJYLLANDs oplysninger om, at læreren har sat sig på en sofa og onaneret, imens eleverne lavede gruppearbejde.

Den elev, der valgte at filme sin lærer, har muligvis overtrådt loven. Det er nemlig ifølge straffelovens § 264a strafbart at fotografere eller filme personer på privat område uden vedkommendes vidende og samtykke.

Men hvem eleven er, ved skolen ikke. Og det er også stadig uklart, hvordan videoen er blevet delt, og hvornår det præcis er sket. Derfor har Aarhus Handelsgymnasium valgt at overdrage sagen til Østjyllands Politi.

- Vi ser på sagen med stor alvor. Parallelt med at vi har overgivet sagen til politiet, er vi i gang med at foretage vores egne undersøgelser og kigge vores it-systemer igennem, forklarer Gitte Nørgaard, direktør på Aarhus Business College i et skriftligt svar til TV2 ØSTJYLLAND.

Ifølge brevet til elever og forældre er læreren suspenderet for at ’sikre ro og for at få en mulighed for at få belyst hændelsen fuldt ud’.

- Underviseren er ekstremt pinligt berørt over situationen, og da vi fik nys om sagen fra forældre og elever, valgte vi at suspendere underviseren og orientere alle elever og ansatte, siger Gitte Nørgaard, direktør på Aarhus Business College i et skriftligt svar til TV2 ØSTJYLLAND.

Direktøren oplyser desuden, at der naturligvis vil blive taget hånd om de elever, der er direkte berørt af suspensionen, da flere elever skulle til eksamen hos den pågældende lærer.

TV2 ØSTJYLLAND har stillet flere spørgsmål om situationen, men direktøren oplyser, at hun ikke har yderligere kommentarer.

Kilde: TV2 Østjylland

Annonce
Aarhus For abonnenter

Tag bare hunden med selv om det er farligt: Minister afviser hundeforbud ved kvæg i nationalparkerne

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nu sker der noget: Kameraer i dødskryds på vej

Aarhus For abonnenter

Naboer om støj fra Botanisk Have: Nye regler blev brudt i weekenden

Aarhus

Frygter du den? Da Jerntæppet faldt, drog ulvene mod Jylland

Aarhus

Efter påkørsel af politibetjent: Sådan vil kommunen bremse vanvidskørsel på Silkeborgvej

Aarhus For abonnenter

Et hus, vi er stolte af. Nej! En voldtægt af byens skyline: Danmarks højeste skyskraber vedtaget efter ilter debat

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne

50 år: Arbejdshest repræsenterede Danmark ved fem slutrunder

Aarhus

Århusianske bilister bumpede afsted: Tankstation i kæmpebrøler

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Kultur

Største koncert-satsning i flere år: Sir Elton siger farvel i Horsens

Danmark For abonnenter

Efter 15 år i søgelyset: Berygtet omskæringslæge er sat ud af spil

Aarhus

Farvel til mundbindet: Halvanden uge efter er corona-tallene stadig i bund

Annonce