Annonce
Aarhus

Lærere vil lukke flere skoler

Århus Lærerforening er skuffet over det nye skoleforlig, der lukker tre skoler. Der burde være lukket flere - det vil redde stillinger, siger formand.

Annonce

Skoleforliget, der lukker tre folkeskoler og fusionerer yderligere to skoler, mødes med skuffelse i Århus Lærerforening.

»Vi skal selvfølgelig anerkende, at det har været en svær proces for politikerne, men jeg havde håbet på et bredt forlig med hele byrådet og ikke mindst på, at politikerne havde taget et større hug og ændret skolestrukturen mere, nu de var i gang,« siger Søren Aakjær, formand for lærerne i Aarhus Kommune.

Socialdemokraterne, SF, radikale og Enhedslisten indgik mandag et skoleforlig, der lukker tre skoler: Vejlby Skole, Kolt Skole og Rundhøjskolen fra 1. august 2013 og fusionerer Tranbjerg Skole og Grønløkkeskolen med fælles ledelse.

Men de tre skolelukninger og fusionen er altså ikke nok for lærernes formand:

»Jeg havde håbet på noget mere, men da både Venstre, konservative og Dansk Folkeparti gik fra forhandlingerne søndag var det svært at se en aftale for sig, der gik videre end tre lukninger. Vi har peget på skolelukninger som en mulighed frem for fortsatte grønthøsterbesparelser på alle skoler. Men vi må konstatere, at politikerne ikke er meget for at lukke skoler,« siger Søren Aakjær.

Søren Aakjær frygter, at forringelserne fortsat vil komme snigende i skolerne, når økonomien efter hans opfattelse grundlæggende ikke er forbedret med skoleforliget.

»Forældrene opdager det måske, når deres barn skal skifte klasselærer allerede i 2. klasse, fordi en lærer er udpeget til omplacering på en anden skole på grund af besparelser.«

Han skjuler ikke, at hans kritik også handler om at redde lærerstillinger til fordel for lederstillinger.

»Skoleområdet skal spare i alt 50 mio. kr., og når der kun er fundet 12,8 mio. kr. ved skolelukninger skal der altså hentes de resterende 37,2 mio.kr. på nedlæggelse af lærerstillinger. Det vil gå ud over timetallet og undervisningen og derfor var det bedre at have skåret dybere i antallet af skoler.«

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Coronaramt plejehjem: Medarbejdere kan alligevel godt være blevet smittet på arbejde

Aarhus

Ældreområdet i Aarhus mister den anden topchef på få uger:  Økonomichef stopper i begyndelsen af 2021

Aarhus

Krav om afklaring i omstridt sag: Familier med kræftramte børn er efterladt i usikkerhed

Aarhus

Aarhus-virksomhed sætter salgsrekord og kommer styrket ud af regnskabsår

Annonce