Annonce
Danmark

Lærerformand: Kortere skoledage vil give bedre undervisning

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Den understøttende undervisning har spillet fallit, mener Danmarks Lærerforening, der støtter K-forslag.

Kortere skoledage for landets folkeskoleelever kan være et skridt på vejen for at nå målet om mere varieret og praksisnær undervisning.

Annonce

Det mener formand for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen. Han hilser derfor et forslag fra De Konservative velkommen.

Partiet vil gøre skoledagene kortere - eksempelvis ved at droppe den understøttende undervisning.

- Jeg synes, det lyder som en god løsning. Hele målet med den understøttende undervisning var, at vi skulle have en praksisnær undervisning, men det er ikke lykkedes, siger Anders Bondo Christensen.

Den understøttende undervisning er læringsaktiviteter, som ligger ud over folkeskolens faste fag og emner.

Den blev indført med skolereformen i 2014. Målet var at tilbyde eleverne en mere varieret og praksisnær undervisning.

Det er dog ifølge Anders Bondo Christensen langtfra lykkedes. Med kortere skoledage vil det ifølge formanden blive lettere for lærerne at indfri de politiske ambitioner.

- Med De Konservatives forslag vil vi komme tættere på målet, hvis vi bruger ressourcerne på den rigtige måde, siger han.

- Det kan dels ske ved, at vi får to lærere i klasserne, så vi får bedre mulighed for at nå den enkelte elev. Det kan i høj grad også gøre, at lærerne får bedre mulighed for at tilrettelægge undervisningen. En praksisnær undervisning kræver rigtig meget af lærerne.

Ifølge De Konservatives beregninger vil det frigøre ressourcer svarende til otte procent af lærerne på folkeskolen, hvis man dropper den understøttende undervisning.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Fra 10-15 millioner til uvished om AGFs regnskab: - Vi kan simpelthen ikke regne ud, hvilket resultatet vi ender med

Læserbrev

Læserbrev: Det handler om at være kreativ i en svær tid

Danmark står i en helt ekstraordinær situation på grund af coronavirussen og al dens uvæsen. Det er der efterhånden ingen tvivl om. Mens virussen hærger, dukker der heldigvis massevis af solstrålehistorier op om fællesskab og sammenhold. Dem er det værd at rette fokus mod. Landet over er danskere begyndt at flage om søndagen. Flage for fællesskabet. I Aarhus bakker vi på tværs af partiskel op om det fantastiske initiativ. Ved at hejse flaget om søndagen markerer vi sammen, at Aarhus og hele Danmark står sammen – hver for sig. For hvad kalder mere på sammenhold og fællesskab end gode gamle Dannebrog? Og det er ikke kun hjemme i det private, sammenholdet viser sig fra sin bedste side. Da Aarhus Kommune efterlyste værnemidler til brug i kampen mod virussen, meldte flere private virksomheder sig hurtigt på banen med værnemidler, som de godt kunne undvære. Flere produktionsvirksomheder har endda indstillet deres normale produktion af alt fra juice til reklameskilte for at producere værnemidler. I en krig dur det ikke, at soldaterne helt ude i fronten løber tør for ammunition. Så er slaget tabt. Det samme gør sig gældende på sygehusene, på plejehjem og alle de andre steder, hvor der bliver kæmpet en brav kamp for at holde virussen væk. Det er også vigtigt med nogle gode oplevelser, i en tid, som på trods af det gode vejr, kan virke lidt grå og trist. De fleste plejehjemsbeboere sidder afskærmet fra familie og venner, og kommunens oplevelsesmedarbejdere og frivillige kommer ikke længere på plejehjemmene. Hverdagen kan derfor godt virke lidt tom, selvom de dygtige medarbejdere på plejehjemmene gør deres, for at beboerne får en aktiv og god hverdag. Musikalske kræfter i Aarhus er derfor gået sammen om at give plejehjemsbeboere en god oplevelse. Aarhus Musikskole, Aarhus Jazz Orchestra og mange andre tager nemlig rundt og spiller vindueskoncerter uden for plejehjemmene til stor fornøjelse for mange plejehjemsbeboere. I denne uge er der også påskegodter på vej til beboerne på plejehjemmene i Aarhus Kommune, som ildsjæle pakker og udbringer. Listen af kreative tiltag er meget længere, og det viser, at vi på trods af krisetider sagtens kan finde sammen i fællesskab – selvom det sker på afstand – og hjælpe hinanden og hele samfundet. Og den slags skaber også håb for fremtiden.

Aarhus

Børn og ungerådmand: Skoler og daginstitutioner bliver klar til åbning efter påske

Aarhus

Hold afstand: Vi skal vænne os til at møde politiet i naturen

Annonce