Annonce
Sport

Læsø: Aalborg er det perfekte skifte for mig

Nikolaj Læsø smutter fra Henrik Møllgaard i en kamp mod Aalborg Håndbold. I næste sæson bliver de to spillere holdkammerater i det nordjyske. Foto: Ole Nielsen
Nikolaj Læsø fortsætter til sommer karrieren hos de danske mestre fra Aalborg Håndbold, hvor han har fået en treårig aftale.

HÅNDBOLD: Det har længe været en kendsgerning, at Nikolaj Læsø ville forlade Århus Håndbold til sommer.

Fredag stod det klart, at ligaens topscorer sætter sig i bilen og ruller 133 kilometer mod nord for at blive en del af de regerende mestre fra Aalborg Håndbold, som har købt ham fri af hans kontrakt. Den 22-årige håndboldspiller har sat sin underskrift på en treårig aftale og lægger ikke skjul på, at skiftet til den danske topklub er det helt rigtige for ham og hans udvikling.

- For mig er Aalborg det mest perfekte skifte. Som det ser ud lige nu, så vil jeg gerne spille et par ekstra år i den danske liga inden jeg skal ud og prøve kræfter med udlandet. Aalborg er det bedste hold i Danmark lige nu og der er stor garanti for, at jeg kan komme ud i Europa og prøve mig af mod nogle af de bedste spillere, siger Nikolaj Læsø og understreger, at han glæder sig til at blive en del af et hold, hvor alt andet end en sejr er en fiasko.

- Det bliver vildt fedt at være på et hold, som tager ud til alle destinationer i landet for at vinde. Det er kun en sejr, der er acceptabelt. Alt andet vil være en fiasko, lige meget om det er top eller bund, som du er oppe imod. Det glæder jeg mig til at prøve. I Århus Håndbold er vores mål også at vinde hver eneste gang, men det er ikke realistisk, at vi eksempelvis køre til Aalborg og vinder hver gang. Det er nærmere en overraskelse, når det sker. Så der er kampe, hvor vi går efter det bedst mulige og et nederlag som sådan ikke er en fiasko. Det vil det dog være i Aalborg, hvis vi taber, siger den 22-årige århusianer.

Annonce

Blå bog

Nikolaj Læsø

Født: 15/11 1996

Klub: Århus Håndbold - skifter til sommer til Aalborg Håndbold på en treårig aftale

Position: Playmaker

Tidligere klubber: Odder og Århus Håndbold

Topscorer i den danske liga med 58 mål i syv kampe

Er netop blevet en del af Dansk Håndbold Forbunds nye landsholdsstrategi, hvor man har udtaget seks potentielle A-landsholdsspillere til træningssamlinger etc.

Større konkurrence

Han er startet denne sæson på fuldt blus og er den mest scorende spiller i Håndboldligaen, ligesom han har været en del af rundens hold i fem ud af syv forsøg. I Århus Håndbold er Nikolaj Læsø manden, der skal ramme toppen, hvis holdet skal fungere optimalt. Sådan bliver det ikke i Aalborg, hvor der er langt flere spillere på samme niveau, som kæmper om spilletid. Konkurrencen bliver en helt anden.

- Der vil blive kamp om spilletid, fordi der er flere spillere, der kan spille de forskellige pladser. Spiller du dårligt, så sidder du ude på bænken. Men man skal også huske på, at Aalborg i snit spiller 15-20 kampe mere end de andre ligahold i løbet af en sæson, så der vil være brug for den store bredde, som de har på holdet, siger Læsø og tilføjer, at konkurrencen kun vil være med til at gøre ham bedre og ikke mindst forberede ham på den tid, hvor han skal forsøge sig udenlands.

Til møder i Tyskland

Faktisk havde han allerede chancen for at komme til Tyskland til sommer, men da nordjyderne først meldte sig på banen, så var han ikke i tvivl.

- Det er ingen hemmeligheder, at jeg har været til møder med tyske klubber og så det som en spændende mulighed, men da Aalborg først dukkede op, var jeg ikke i tvivl, fordi det passer perfekt for mig og min kæreste lige nu. Det er helt perfekt, at vi skal være i Aalborg de næste tre år.

- Jeg tror, at alle spillere, som spiller håndbold på eliteplan, gerne vil være en del af toppen og være med til at kæmpe om mesterskaber. Det får jeg mulighed for at prøve i Aalborg, ligesom det giver mig chancen for at komme ud på den store scene i europæisk sammenhæng og vise mit værd. Det er jo i kampene mod holdene i Champions League, at man skal vise, at man har evnerne til at begå sig på den største scene mod de bedste hold, siger Læsø.

Og selvom Aarhus-spilleren bliver nødt til at søge mod nord for at komme til at spille om titler, så har han stadig et håb om, at hans nuværende bopæl engang kan være med blandt toppen.

- Aarhus er Danmarks næste største by og burde et eller andet sted kunne være med i toppen. Det har tiden dog vist, at man ikke har det økonomiske fundament til at være på lige nu, men jeg håber et eller andet sted, at det vil ske engang i fremtiden, siger håndboldspilleren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Feststemte AGF-fans indtog Tangkrogen

Aarhus For abonnenter

Skæbnestund for husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej: Beboerne er halvt oppe af den varme gryde

Annonce