Annonce
Sport

Læsø blæser derudaf: Vi kender hinandens vaner på banen

Nikolaj Læsø har været en fremtrædede herre i det århusianske angreb i denne sæson, hvor det i de første seks kampe er blevet til 53 mål. Foto: Kim Haugaard
Nikolaj Læsø har været en af de helt store oplevelser i herrernes håndboldliga i sæsonens begyndelse, hvor bagspilleren har braget målene i kassen for fuld kraft. Den 22-årige spiller giver dog en del af æren for sin succes til de andre spillere i bagkæden.

HÅNDBOLD: Han har været tæt på umulig at stoppe i de første seks runder af herrernes håndboldliga. 53 gange har Nikolaj Læsø sendt bolden i netmaskerne. Fem gange har han været med på rundens hold.

Trods lidt ballade i kulissen, har den 22-årige bagspiller været garant for en solid indsats hver eneste gang og har overtaget taktstokken i det århusianske angreb, hvor han sammen med de to andre "rutinerede" i bagkæden, Torben Petersen og Anders Kragh Martinusen, har vist vejen til modstanderens mål.

Det har indtil videre kastet tre sejre af sig i seks kampe. Fredag forsøger de at finde den fjerde, når århusianerne tager turen til det vestlige Jylland, for at gå i kamp mod Lemvig/Thyborøn.

- En stor del af forklaringen på min succes skal findes i, at vi har fået et rigtigt godt sammenspil i bagkæden. Vi forstår hinanden og forstår hinandens løbebaner. Vi har efterhånden spillet så mange minutter sammen, at vi ved, hvornår presset bliver lagt og hvornår den anden løber. Samtidig er de andre hold nødt til at forholde sig til os alle tre i bagkæden, siger Nikolaj Læsø og refererer til det faktum, at trioen har scoret 105 af Århus Håndbold 179 mål indtil videre.

- Personligt er jeg også blevet bedre til at komme i højere fart og føler også selv, at jeg har taget mere på mine skuldre og har forsøgt at blive mere afgørende i de tætte situationer. Jeg har snakket en del med Erik Veje om, at jeg skal blive bedre til at spille mere strategisk, se nye åbninger og arbejde med andre ideer. Mit fintespil er også blevet bedre og jeg er blevet bedre til at finte ind i banen, siger bagspilleren og tilføjer, at den megen stolpe ind for hans vedkommende også har lagt en del ekstra selvtillid ned i bagagen.

Annonce

Blå bog

Nikolaj Læsø

Født: 15/11 1996

Klub: Århus Håndbold

Position: Bagspiller

Topscorer i herrernes håndboldliga med 53 mål efter seks runder.

Er i gang med sin tredje sæson som seniorspiller i Århus Håndbold

Ro i angrebet

Første gang trioen i bagkæden blev bragt rigtigt ud af balance, var i det seneste opgør mod Sønderjyske, der var godt forberedt på den skydeglade trio og tog et skridt længere frem i banen. En taktik, der formentlig vil blive aktuel igen i den kommende tid.

- Vi har fået mere ro i vores spil og har i store dele af kampene spillet med mere kløgt og effekt end tidligere. Vi havde jo ikke lavet ret mange fejl i begyndelsen, men de kom så væltende mod Sønderjyske, hvor alt gik op i hat og briller i perioder. Der er ingen tvivl om, at de andre hold kender til vores styrker og derfor skal vi også kunne tage skridtet videre i vores udvikling nu og lægge et nyt lag på vores spil ved eventuelt at spille mere bredt eller mere med stregene, siger Læsø og tilføjer, at han har en god tro på, at de godt kan løse den udfordring.

Ikke mindst fordi de kender hinandens styrker og svagheder på holdet. Alle ved hvilken rolle de har på holdet.

Er det ikke lidt vemodigt, at det stopper til sommer, når det kører så godt i bagkæden?

- Jeg snakkede faktisk med Anders Kragh om, at det var en lidt vemodigt, fordi vi har fundet en god måde at spille sammen på, kender hinandens roller og i det hele taget har det godt på holdet. Jeg føler, at jeg til dels fandt min rolle i sidste sæson, men den er blevet endnu mere klar nu. Alle ved, hvad der bliver forventet af en på banen. På en måde er det vemodigt, at det skal slutte nu, men på den anden side glæder jeg mig også til en ny udfordring i min karriere.

Naturligt skridt

På en måde er det vel også et naturligt skridt at tage nu?

- Det synes jeg, at det er. Jeg har lært rigtigt meget af Erik og Simon i de seneste tre år og har udviklet mig meget som spiller og menneske i den periode. Derfor virker det også perfekt for mig at komme videre nu og tage et nyt skridt i karrieren. Jeg havde to år i Odder og har nu haft tre år i Aarhus, hvor det især i det seneste halvandet år, er gået rigtigt stærkt. Derfor virker det også naturligt at tage et nyt skridt nu. Det har jeg også talt med Erik Veje om, og det er han enig med mig i, siger Læsø.

Han har fundet en ny klub til næste sæson. Underskriften er sat. Det er blot et spørgsmål om hvornår skiftet bliver offentliggjort.

Men selvom fremtiden er på plads for den 22-årige håndboldspiller, så er parolen den samme, som dengang sæsonen begyndte. Han vil slutte tiden i Århus Håndbold på bedste vis.

- Jeg er stadig på kontrakt i klubben og jeg er klar til at give mig fuldt ud og gøre mit til, at vi får en god sæson. Sådan har det altid været, og sådan vil det også være i den sidste tid, siger Nikolaj Læsø.

Århus Håndbold møder Lemvig/Thyborøn på udebane fredag aften klokken 19.30 i Lemvig Idræts- og Kulturcenter.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Jada giver ekstrakoncert på Train

Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce