Annonce
Sport

Læsø blæser derudaf: Vi kender hinandens vaner på banen

Nikolaj Læsø har været en fremtrædede herre i det århusianske angreb i denne sæson, hvor det i de første seks kampe er blevet til 53 mål. Foto: Kim Haugaard
Nikolaj Læsø har været en af de helt store oplevelser i herrernes håndboldliga i sæsonens begyndelse, hvor bagspilleren har braget målene i kassen for fuld kraft. Den 22-årige spiller giver dog en del af æren for sin succes til de andre spillere i bagkæden.

HÅNDBOLD: Han har været tæt på umulig at stoppe i de første seks runder af herrernes håndboldliga. 53 gange har Nikolaj Læsø sendt bolden i netmaskerne. Fem gange har han været med på rundens hold.

Trods lidt ballade i kulissen, har den 22-årige bagspiller været garant for en solid indsats hver eneste gang og har overtaget taktstokken i det århusianske angreb, hvor han sammen med de to andre "rutinerede" i bagkæden, Torben Petersen og Anders Kragh Martinusen, har vist vejen til modstanderens mål.

Det har indtil videre kastet tre sejre af sig i seks kampe. Fredag forsøger de at finde den fjerde, når århusianerne tager turen til det vestlige Jylland, for at gå i kamp mod Lemvig/Thyborøn.

- En stor del af forklaringen på min succes skal findes i, at vi har fået et rigtigt godt sammenspil i bagkæden. Vi forstår hinanden og forstår hinandens løbebaner. Vi har efterhånden spillet så mange minutter sammen, at vi ved, hvornår presset bliver lagt og hvornår den anden løber. Samtidig er de andre hold nødt til at forholde sig til os alle tre i bagkæden, siger Nikolaj Læsø og refererer til det faktum, at trioen har scoret 105 af Århus Håndbold 179 mål indtil videre.

- Personligt er jeg også blevet bedre til at komme i højere fart og føler også selv, at jeg har taget mere på mine skuldre og har forsøgt at blive mere afgørende i de tætte situationer. Jeg har snakket en del med Erik Veje om, at jeg skal blive bedre til at spille mere strategisk, se nye åbninger og arbejde med andre ideer. Mit fintespil er også blevet bedre og jeg er blevet bedre til at finte ind i banen, siger bagspilleren og tilføjer, at den megen stolpe ind for hans vedkommende også har lagt en del ekstra selvtillid ned i bagagen.

Annonce

Blå bog

Nikolaj Læsø

Født: 15/11 1996

Klub: Århus Håndbold

Position: Bagspiller

Topscorer i herrernes håndboldliga med 53 mål efter seks runder.

Er i gang med sin tredje sæson som seniorspiller i Århus Håndbold

Ro i angrebet

Første gang trioen i bagkæden blev bragt rigtigt ud af balance, var i det seneste opgør mod Sønderjyske, der var godt forberedt på den skydeglade trio og tog et skridt længere frem i banen. En taktik, der formentlig vil blive aktuel igen i den kommende tid.

- Vi har fået mere ro i vores spil og har i store dele af kampene spillet med mere kløgt og effekt end tidligere. Vi havde jo ikke lavet ret mange fejl i begyndelsen, men de kom så væltende mod Sønderjyske, hvor alt gik op i hat og briller i perioder. Der er ingen tvivl om, at de andre hold kender til vores styrker og derfor skal vi også kunne tage skridtet videre i vores udvikling nu og lægge et nyt lag på vores spil ved eventuelt at spille mere bredt eller mere med stregene, siger Læsø og tilføjer, at han har en god tro på, at de godt kan løse den udfordring.

Ikke mindst fordi de kender hinandens styrker og svagheder på holdet. Alle ved hvilken rolle de har på holdet.

Er det ikke lidt vemodigt, at det stopper til sommer, når det kører så godt i bagkæden?

- Jeg snakkede faktisk med Anders Kragh om, at det var en lidt vemodigt, fordi vi har fundet en god måde at spille sammen på, kender hinandens roller og i det hele taget har det godt på holdet. Jeg føler, at jeg til dels fandt min rolle i sidste sæson, men den er blevet endnu mere klar nu. Alle ved, hvad der bliver forventet af en på banen. På en måde er det vemodigt, at det skal slutte nu, men på den anden side glæder jeg mig også til en ny udfordring i min karriere.

Naturligt skridt

På en måde er det vel også et naturligt skridt at tage nu?

- Det synes jeg, at det er. Jeg har lært rigtigt meget af Erik og Simon i de seneste tre år og har udviklet mig meget som spiller og menneske i den periode. Derfor virker det også perfekt for mig at komme videre nu og tage et nyt skridt i karrieren. Jeg havde to år i Odder og har nu haft tre år i Aarhus, hvor det især i det seneste halvandet år, er gået rigtigt stærkt. Derfor virker det også naturligt at tage et nyt skridt nu. Det har jeg også talt med Erik Veje om, og det er han enig med mig i, siger Læsø.

Han har fundet en ny klub til næste sæson. Underskriften er sat. Det er blot et spørgsmål om hvornår skiftet bliver offentliggjort.

Men selvom fremtiden er på plads for den 22-årige håndboldspiller, så er parolen den samme, som dengang sæsonen begyndte. Han vil slutte tiden i Århus Håndbold på bedste vis.

- Jeg er stadig på kontrakt i klubben og jeg er klar til at give mig fuldt ud og gøre mit til, at vi får en god sæson. Sådan har det altid været, og sådan vil det også være i den sidste tid, siger Nikolaj Læsø.

Århus Håndbold møder Lemvig/Thyborøn på udebane fredag aften klokken 19.30 i Lemvig Idræts- og Kulturcenter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tilbagegang til det bedre

Der er ingen grund til at ærgre sig eller græde over, at der bliver lånt færre bøger på bibliotekerne i Aarhus end tidligere - hvis nogen skulle komme på den tanke. For der er masser af folk på bibliotekerne. De henter viden, lærdom eller erfaring på andre måder end ved at slæbe bøger med hjem. De låner også stadig bøger, bare lidt færre end tidligere. De nye tider er såmænd bedre end de gamle. For mulighederne for at finde det, man har brug for, er øget betydeligt. Selvfølgelig står bibliotekerne ligesom andre, der opererer med trykte ting, i et vadested. For ingen ved, om den trykte verden helt forsvinder. Det gør den næppe. Under alle omstændigheder har elektronikken helt forandret vores verden, oftest til det bedre, ja, selv i lande, der gerne vil bestemme, hvad deres indbyggere skal tro og mene, må magthaverne give op. Det er nemt at finde oplysninger og nemt at komme ud med sine budskaber. Både det århusianske hovedbibliotek Dokk1 og de 18 lokale biblioteker låner stadig bøger ud, så på den front har de en mission, men de er også blevet så meget andet. For eksempel et sted, hvor man henter elektroniske oplysninger på computeren. Der ydes også borgerservice, og så har især Dokk1 fået en hel stribe af nye, velfungerende funktioner. Både det sted og lokalbibliotekerne er blevet mødesteder, og det var helt genialt, da Dokk1 fandt ud af at lave aftaler på forhånd med foreninger, som nu har mødested i den grå diamant på havnefronten. Flere end 100 foreninger har deres faste mødested der, hvor de ikke alene har plads, men også adgang til mange funktioner, som de har brug for i forbindelse med foreningsarbejdet. Dokk1 er også blevet et sted, hvor studerende går hen for at læse og arbejde sammen to eller flere i grupper og en legeplads for forældre med mindre børn. Det er virkelig blevet et multikulturelt hus med en god atmosfære og brugbare platforme. At omkring 1,2 millioner hvert år besøger huset vidner om dets værdi. Og så gør det ikke så meget, at de færreste kommer for at låne bøger.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce