Annonce
Sport

Læsø vil indfri sæsonens første målsætning: - Vi har fundet en god rytme i vores spil

Nikolaj Læsø vil lukke sin tid i Århus Håndbold ordentligt ned. Første skridt er at skaffe klubben en billet til Santander Cuppens finalestævne. Foto: Kim Haugaard
Nikolaj Læsø vil gerne slutte sin tid i Århus Håndbold af med manér. Han vil til Final Four i Santander Cup og kvalificere sig til ligaens slutspil. Første punkt kan han klare, hvis han og holdkammeraterne ekspederer TTH Holstebro ud af pokalturneringen onsdag aften.

HÅNDBOLD: Til næste sommer pakker Nikolaj Læsø sine personlige ejendele sammen og flytter tilværelsen til Aalborg og Gigantium, hvor håndboldkarrieren skal flyttes til et nyt niveau. Den 23-årige håndboldspiller har dog stadigvæk to målsætninger han skal have opfyldt i sin tid i den orange spilletrøje i Århus Håndbold. Den første er at komme til Final Four i Santander Cup. Den anden er at kvalificere den århusianske ligaklub til slutspillet.

Onsdag aften skal den første målsætning stå sin prøve, når Århus Håndbold tager imod TTH Holstebro i kvartfinalen. De to hold mødtes også i kvartfinalen i sidste sæson. Dengang trak Århus Håndbold det længste strå.

- Vi spiller for det meste lige op med Holstebro i store dele af kampene, men de har et rigtigt godt mandskab og de vil også gøre alt for at komme til Final Four. Derfor bliver det også marginalerne, som kommer til at spille ind. De har nogle ekstremt hurtigt fløje, som er fremme på ingen tid. Derfor skal vi afvikle vores angreb klogt og ikke forhaste os. Begynder vi at gøre det, så skal de nok komme til at score mange mål og så kommer vi virkelig på arbejde, siger Nikolaj Læsø.

- Vi har fundet en god rytme i vores spil og udfører de ting, som vi har talt om inden kampene. Samtidig er der flere, som er begyndt at byde ind, og det har uden tvivl hjulpet holdet i den seneste tid. Det har givet selvtillid og vi føler os 100 procent klar til at give den gas, så vi kan komme med i Final Four igen. Det var en fed oplevelse for klubben, holdet og ikke mindst vores fans. Jeg kan stadig huske den orange ur, som vi havde ude i Herning. Det var virkelig fedt, siger bagspilleren.

Annonce

Santander Cup

  • Århus Håndbold vandt Santander Cup tilbage i februar 2012, da de vandt 27-26 over Skjern i Ceres Arena.
  • Derudover har klubben været kvalificeret til finalestævnet yderligere tre gange. Det skete i 2010, 2015 og senest i 2018.
  • I 2010 nåede man frem til finalen, men tabte 20-26 til AG København.
  • I 2015 tabte århusianerne til GOG i semifinalen, mens det i sæsonen 2018 blev et nederlag til Skanderborg Håndbold efter forlænget spilletid - også i semifinalen.
  • Århus Håndbold vandt i august sin ottendedelsfinale over TM Tønder fra 1. Division med 37-25.

Gratis entré og mange mennesker

Efter den seneste sejr på hjemmebane mod Nordsjælland udtalte cheftræner Erik Veje Rasmussen, at han rigtigt gerne ville i Final Four igen, men slutspillet stod også højt på listen. Samme følelse har Nikolaj Læsø også. Han mener ikke, at man kan sige, det ene betyder meget end det andet.

- Hvis jeg skulle vælge, så ville jeg vælge slutspillet, for det er ikke videre interessant at spille nedrykningsspil. På den anden side er Final Four bare en fed oplevelse for både trænere og spillere, ligesom vi rigtigt gerne vil give vores fans den oplevelse engang til. Det var virkelig fedt sidst, vi spillede i de rammer ude i Herning, siger Læsø.

Klubbens to hovedsponsorer Jytas og Sparekassen Kronjylland har købt kampen og giver gratis entre til dysten om Final Four billetten. Et initativ, som bagspilleren håber vil kunne ses i kulissen i hallen.

- Jeg håber og tror på, at vi kommer på den anden side af 3500 tilskuere, ellers bliver jeg lidt skuffet. Vi vil i hvert fald gøre vores til at give folk en fed oplevelse, siger Læsø, som onsdag kan få den første af sine to målsætninger for sæsonen opfyldt.

Kampen spilles klokken 18.30 i Ceres Arena.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus

Endnu en vej lukket af regnen: Vandet står højt på Nymarksvej

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce