Annonce
Østjylland

Læs en bog - på Alkens nye bibliotek

Fra en sofaplads har initiativtager Atma Skytte allerede smuglæst lidt i bøgerne på Alkens ny bibliotek, der åbner 28. august. Foto Holger Vig.

Fyldt bibliotek. Aktive beboere har selv samlet lekturen til Alkens nyeste tiltag, der åbner 28. august på mejeriloftet.

Annonce

Kogebøger, kriminalromaner og klassikere. Ordbøger, børnebøger og opslagsværker i selvhjælp og havebrud. Historiske værker, biografier og håndbøger i fiskeri, skovture og kunsten at lappe cykel. Nå, ja, og kogebøger, ganske givet.

De nyindkøbte reoler er fyldte med brugte bøger på Alkens nye bibliotek, selv om det endnu ikke er åbnet for landsbyens beboere. Men tirsdag 28. august klokken 17.00 går det løs for det nyskabte, selvopfundne bibliotek, der i sommerens løb er indrettet på Alkens mejeris nyistandsatte loftsetage.

Atma Skytte er en af de kvinder, der allerede har smuglæst lidt i de mange titler og også siddet mageligt henslængt i en af sofaerme på Alken Mejeris top. Hun har også selv taget initiativet til at lave landsbyens helt egent bibliotek, der skal fungere helt uden lånerkort, rykkere og strenge bøder.

»Det startede med, at jeg selv havde en masse bøger, der var for gode til at smide ud. Nogle bøger læser man jo bare en enkelt gang, og så kan andre jo lige så godt få glæde af dem. Deraf opstod ideen om et bibliotek. Det viste sig nemlig, at andre havde det som mig selv, så vi blev enige om at gå i gang,« forklarer Atma Skytte. I Alken er der ofte ikke langt fra ide til handling, og på mejeriet foregår i forvejen en lang række aktiviteter året rundt.

På biblioteket kan byens beboere selvfølgelig låne bøger. Man kan også bare sætte sig med en kop kaffe og bladre lidt. Og så kan man komme af med al den lekture, man har stående hjemme.

»Vi bliver måske nødt til at sortere undervejs. Indtil videre har vi 500 titler. det er placeret i reolerne efter emner - det har en af de frivillige, der er bibliotekar, sørget for,« forklarer Atma Skytte.

Alken Mejeri er i fælleseje, og her foregår alt fra fællesspisning over bordtennis til fodboldkampe på fladskærm.

»Hvis folk har noget, de vil af med, kommer de i forvejen på Mejeriet med det. Sådan fungerer det i Alken - vi tænker Mejeriet ind i det, vi gør. Sådan fik vi de tre sofaer til vores bibliotek,« siger Atma Skytte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Smitte i Aarhus: Coronaen har haft godt fat i Aarhus V og to sydlige områder af kommunen

Aarhus

GPS-signaler i Aarhus rammes af mystiske forstyrrelser: Mistanke falder på ulovlige jammere

Aarhus

Vagter stoppede hospitalsindbrud: Mand med koben hoppede på scooter og kørte direkte mod dem

Annonce