Annonce
Debat

Læsebrev: Lad os hylde de frivillige studerende

Berit Eika. Foto: Anders Trærup, AU Kommunikation
Annonce

I fredags kunne de brave sejlere fra medicinstudiet fortjent lade sig kåre som vindere af Kapsejladsen 2018.

Over 20.000 tilskuere var med til at gøre dagen til en festdag, der sætter en tyk streg under Aarhus' status som en dynamisk og udadvendt studieby.

Men Kapsejladsen er også en triumf for frivilligheden. Hele dagen er nemlig planlagt og gennemført af studerende, der har knoklet for at give deres medstuderende en god oplevelse - og som også tager ansvar for at rydde op efter festen.

Kapsejladsen løber helt naturligt med en masse opmærksomhed. Men særligt i år, hvor Aarhus er udnævnt til europæisk frivillighovedstad, er det værd at huske på, at sejladsen kun udgør ét af træerne i den enorme underskov af frivilligt initiativ, som puster liv i både universitetet og byen.

Aarhus Universitet har til enhver tid langt over hundrede store og små foreninger og frivillige tiltag.

Nogle af dem er rettet indad og bidrager til at skabe det levende og varierede studiemiljø, der kendetegner et godt universitet. Hvor man er sammen om både det faglige og det menneskelige. Tag for eksempel den nye telefonlinje AU Helpline, som tilbyder rådgivning og støtte til studerende, der har det svært. Eller de mange politiske foreninger, som er med til at sikre de studerende en stemme i universitetets udvikling. For ikke at tale om fredagsbarerne, der leverer sammenhold og skæve indslag - og minder alle os andre om, at studietiden også gerne må larme lidt.

Men de studerende engagerer sig også i initiativer, som kommer resten af byen til gode. En undersøgelse fra Center for Frivilligt Socialt Arbejde viser, at mere end 45 procent af de frivillige kræfter i Aarhus er studerende. De findes blandt andet i Retshjælpen, som tilbyder gratis juridisk rådgivning inden for lejeret, arveret og mange andre områder. Eller Bamsehospitalet, hvor medicinstuderende yder førstehjælp til plysbamser for på den måde at give børn en tryg og positiv introduktion til sundhedsvæsenet. Eller i byens mange kulturforeninger, idrætsklubber osv.

Frivillige studerende er med til at gøre universitetet og byen indbydende, udfordrende og farverig. Derfor vil Aarhus Universitet bruge resten af 2018 til at hylde de mange, som gør noget for andre uden at forvente noget igen. Dem, som ved siden af en travl hverdag på en krævende uddannelse også tager sig tid til at gøre Aarhus til et endnu bedre sted for byens borgere. Det fortjener de.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Smitte i Aarhus: Coronaen har haft godt fat i Aarhus V og to sydlige områder af kommunen

Aarhus

GPS-signaler i Aarhus rammes af mystiske forstyrrelser: Mistanke falder på ulovlige jammere

Annonce