Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Åbent brev til rådmanden - glem ikke den daglige service

I er ansatte i et servicefag. Inspicer de små ting og få detaljerne på plads. Det vil glæde mange.

Venstres Bünyamin Simsek – en travl rådmand for Trafik og Veje - har natuligvis nok at se til med de store planer. Så meget, at han åbenbart overser eller ignorerer de små ting, som byens borgere udsættes for i dagligdagen. Det har han nok folk til - folk, der heller ikke altid kan være opmærksomme på fejl og mangler.

Fint nok - men nej, mener jeg, for I arbejder alle i et servicefag for byens borgere.

Min ærinde er service for bybuspassagerer på Paludan Müllers Vej.

Eksempel 1: Når bussen standser på min rute, og man skal af, risikerer man at træde ud i en mudderpøl. Der bør lægges fliser.

Eksempel 2: Et busstoppested blev nedlagt fem-otte år tilbage. Siden er der bygget boliger til ca. 500 mennesker, og nye undervisningsinstitutioner er kommet til med hundredvis af elever og mange ansatte. Fælles for dem alle er sikkert, at de savner det stoppested, der var engang. Det bør genetableres.

Eksempel 3: Rabatten i midten af den relativt brede færdselsåre er blød og mudret efter regnvejr. Der bør lægges et par fliser.

Eksempel 4: Bilister på samme rute brokker sig - med god ret - over manglende og savnet hvid maling af vejkanter og ved midterrabatten, især i en grå og mørk tid.

Jeg spår, at udgifterne til en opdatering af ovennævnte koster minimalt i forhold til, hvad rådmanden og Midttrafik har råd til. Så gør noget. I er ansatte i et servicefag. Inspicer de små ting og få detaljerne på plads. Det vil glæde mange.

Rådmand Simsek har tidligere arbejdet som chefsteward (en slags overtjener) på flyvemaskiner tilhørende et respektabelt og serviceorienteret charterselskab i Billund. Passagerer forventede komfort, service og pleje under rejsen og fik det. Ifølge pålidelig kilde var Simsek dygtig til jobbet. Og jeg er ikke i tvivl. Han ligner en flink og serviceorienteret mand. Nu halter det – især mærkbart med "de små ting i hverdagen".

Annonce
jørn okbomudderpølmudderbusmidttrafikpassagerebusser nex
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Annonce