Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Åbn vores genbrugspladser igen

Kan vi risikere en rotte epidemi, nu hvor affaldet begynder at flyde i naturen og ved affalds-øerne i midtbyen? I særdeleshed hvis det er køkkenaffald eller grønt affald.

Kan vi risikere en rotteepidemi, nu hvor affaldet begynder at flyde i naturen og ved affalds-øerne i midtbyen? I særdeleshed hvis det er køkkenaffald eller grønt affald.

Vi kæmper med en coronavirus - kan vi risikere at få en anden virus, på grund af at vi har lukket vores genbrugsstationer?

Vi ved, at vi har mange rotter her i Aarhus. Hvis ikke vi kan komme af med vores affald, kan det komme til at trække endnu flere rotter til, også ved private hjem. Folk skal i haven, men man kan ikke komme af med sit affald, så opbevarer man det hjemme, det kan trække rotter til i store mængder, i særdeleshed ovenpå en mild vinter. Hvis det er ren kompost, sker der formentlig ikke noget, men det kan der, hvis haveaffaldet bliver blandet med andet grønt affald og i værste fald køkkenaffald. Også i forhold til kolonihaverne, som kommunen har givet lov til at åbne noget før, og godt for det, men der kan også hurtigt komme problemer med rotter, når haveaffald og andet affald ophobes. Og her kan problemet med køkkenaffald blive større end hos villaejere.

Alt dette kan vi undgå, hvis vi åbner vores genbrugsstationer igen.

Aarhus Kommune vil igangsætte renovering af kommunens bygninger bl.a. vores skoler m.m. Hvad med de håndværkere, som skal udføre disse opgaver, de kommer endnu tættere på hinanden, end man gør på en genbrugsstation. Hvad med plejepersonalet, de er også tæt på hinanden?

Begynder vi at nedlægge udendørsarbejde, vil vi hurtig komme i endnu sværere problemer, og det skal vi også undgå.

Andre reparationer vil også blive udført i private hjem, det vil også medføre affald, måske ikke det værste, men en ophobning sammen med andet affald kan hurtigt komme til at skabe et eldorado for rotter og andet utøj, som kan indebære en smitterisiko.

Vi skal have stor respekt for coronavirus og overholde de retningslinjer, regeringen anbefaler, men at lukke vores genbrugsstationer er en forkert beslutning, det kan være med til at skabe andre epidemier, grundet ophobning af affald. Det er heller ikke noget, regeringen har opfordret til, det er Kommunernes Landsforening, og de er heller ikke blevet anbefalet det af Sundhedsstyrelsen, som jeg forstår det.

Smittefaren er minimal på genbrugsstationer. Jeg vil opfordre til, at man genåbner genbrugsstationer, eller hvad mener Sundhedsstyrelsen, skal vi have den ind over til at komme med en anbefaling?

Knud N. Mathiesen (DF), byrådsmedlem i Aarhus. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Nu begynder Superligaen og én ting tæller: AGF skal i top-seks

Aarhus

Tivoli Friheden stækkes kort før åbning: Cobraen må ikke køre normalt på grund af smittefare

Annonce