Annonce
Debat

Læserbrev: Ødelæg ikke mere, men etabler en 2020-by uden for centrum

penge arkitektur aarhus byggeri udvikling byplanlægning højhus højhuse nex

I en god og uddybende artikel i Århus Stiftstidende søndag prøver byens stadsarkitekt at forklare, hvorfor byen bør fornyes med huse, som ikke må være en kopi af de gamle, men skal "vække opmærksomhed", være en form for en provokation for øjnene. Dét skal jeg da også lige gøre opmærksom på, at de nye bygninger, der erstatter fine, gamle bygninger, er.

Kære stadsarkitekt. Din forklaring har rørt mig dybt, aldrig har jeg hørt dårligere forklaringer/undskyldninger end dine! Spørger du byens indbyggere, dem, der skal leve omkring de nye bygninger og bo i dem, og læser alle kritiske læserbreve, så må du da kunne opfatte, at dén byplanlægning, som finder sted i Aarhus midtby nu, ikke er i overensstemmelse med byens befolknings ønsker! Hvad en enevældig stadsarkitekt mener, må da være underordnet?

Et eksempel på, hvor galt det kan gå: For 30 år siden i forhold til Arbejdernes Landsbanks bygning (på M.P. Bruuns Gade, red.). Her tilbyggede man dengang i en byggestil, som ikke passede til den eksisterende funkisstil. Nu vil man så rive ned - fordi man fortryder den dårlige stil - og tilpasser fint til den gamle bygning. Dét bliver en fryd for øjnene.

Er det mon en gentagelse af fejltagelsen i Arbejdernes Landsbank, vi kan forudsé, med alle de nybygninger, der opføres nu? (Dvs. at vi skal se på disse bygninger cirka 30 år endnu - suk!).

Jeg venter nu på, at stadsarkitekten, sammen med byrådet, gerne snarest kommer til fornuft. Ødelæg ikke mere, men etabler en 2020-by, placeret ved en af endestationerne af letbanen og ved motorvejene. Lav et spændende byggekompleks, gerne med andet end bare "firkantede bolig-kasser" i grå sten, lidt kreativt, så er der både p-plads til alle, mulighed for at få bilerne ud af byen og en attraktiv bydel, som blandt andet turister kan valfarte til om føje år.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

AGF

Målfest, sejr og ny optimisme: Her er hele dækningen af AGF-Sønderjyske

Annonce