Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Østjyske virksomheder bidrager til grøn omstilling

Skal vi i Danmark få størst klima- og jobbeeffekt ved at gå foran, er det helt afgørende, at vi også tænker eksport af klimavenlig dansk teknologi ind i billedet.

Annonce

Klimaforandringernes negative konsekvenser for mennesker og natur verden over er mildt sagt til at tage og føle på. Lykkes vi ikke med at bremse den globale opvarmning og de stigende temperaturer, går de kommende generationer dystre tider i møde. Derfor støtter vi i Dansk Metal op om den politiske målsætning med at reducere de danske CO2-udledninger med 70 procent i 2030.

Vi tror, målsætningen på en og samme tid kan løse nogle af de udfordringer, vi globalt står over for, og samtidige skabe nye grønne arbejdspladser i industrien. Skal vi i Danmark få størst klima- og jobbeeffekt ved at gå foran, er det helt afgørende, at vi også tænker eksport af klimavenlig dansk teknologi ind i billedet.

Kamstrup A/S, med hovedsæde i Stilling, er en af de danske industrivirksomheder, der er med helt fremme på den grønne omstilling. Virksomheden udvikler og producerer intelligente løsninger til måling af energi- og vandforbrug. Med de nyeste vandmålere fra Kamstrup kan vandforbruget reduceres betydeligt mange steder i verden.

I Danmark, der længe har været i førerfeltet på udviklingen, ligger vandspildet på omkring syv procent, mens det mange andre steder i verden er oppe over 40 procent. I den indiske by Shirpur, der huser ca. 75.000 indbyggere, opnåede de efter at have indført Kamstrups teknologi en besparelse på fire millioner liter vand – om dagen vel at mærke.

Hemmeligheden bag en reduktion i klimabelastningen gennem vandbesparelser ligger i en medfølgende reduktion af elforbruget, da otte-ti procent af verdens elforbrug går til pumper, der skal pumpe vand rundt i forskellige enheder. Så alene reduktionen af elforbruget, der kommer af ikke at skulle pumpe spildt vand rundt, er enorm.

Det er et rigtigt godt eksempel på, at grøn dansk teknologi bidrager til at reducere klimabelastningen i hele verden. Når vi i de kommende år skal arbejde henimod 70 procents reduktionen, skal vi undgå kun at se de danske CO2-udledninger som en del af problemet. Danmarks bidrag til bekæmpelsen af den globale opvarmning går i mindst lige så høj grad gennem eksport og udbredelse af de grønne teknologiske løsninger og produkter, der dagligt produceres rundt omkring på vores industrivirksomheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Coronaramt plejehjem: Medarbejdere kan alligevel godt være blevet smittet på arbejde

Aarhus

Ældreområdet i Aarhus mister den anden topchef på få uger:  Økonomichef stopper i begyndelsen af 2021

Aarhus

Krav om afklaring i omstridt sag: Familier med kræftramte børn er efterladt i usikkerhed

Annonce