Annonce
Dette er et læserbrev. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning.
Debat

Læserbrev: 1. maj i hjertet af Aarhus: Havnepladsen havde en glimrende debut

1. maj 2018 på Havnepladsen i Aarhus. Foto: Axel Schütt

Det er helt okay, at folk har forskellige holdninger. Sådan skal det være. Og forskellige holdninger er der også til, hvorvidt markeringen af arbejdernes internationale kampdag den 1. maj skal holdes det ene eller det andet sted. I mere end 20 år er 1. maj blevet afviklet på Tangkrogen. I år prøvede vi noget nyt. Nemlig at trække kampdagen ind på den nye havneplads i hjertet af Aarhus. Personligt synes jeg, at Havnepladsen havde en glimrende debut.

I Århus Stiftstidende kan man den 5. maj læse, at Lars Trolle har en anden mening. Og det er helt ok. For mange mennesker er 1. maj forbundet med tradition. Kampdagen er i årenes løb blevet holdt flere forskellige steder i byen. Og hver gang man har flyttet lokation, har det været forbundet med debat.

Når det er sagt, er jeg i tvivl om, hvilke reportager Lars Trolle har hørt, set og læst. I dem jeg har set - og det er dem alle - oplever jeg, at århusianerne tog godt imod Havnepladsen som ny værtsdestination. Og folket tog samtidig godt imod det nye, inddragende koncept med mere dialog og debat.

Rigtig mange ting taler for at holde 1. maj på Havnepladsen. At få kampdagen flyttet ind i hjertet af byen giver meget mere synlighed. Ingen mennesker, der befandt sig centralt i Aarhus 1. maj, overså de røde faner, de mange mennesker og den gode stemning. Optoget fra Rådhuspladsen var, trods det våde vejr, større end mange gange før. Og det var en helt særlig oplevelse at se optoget bevæge sig ind gennem de smalle gader: Fredensgade, Mindebrogade og Skolegade. Århusianerne stoppede op, åbnede vinduerne i lejlighederne, og gymnasieeleverne på Katedralskolen afbrød undervisningen for at opleve det festlige optog med sang, musik og dans.

I mange år har det arbejdende folk puttet sig på Tangkrogen. I år stoppede vi trafikken i byen. Og de tusindvis af bilister på Kystvejen og de mange passagerer i letbanen kunne opleve festen på nærmeste hold.

Jeg ved ikke, om Lars Trolle havde tælleapparatet med, siden han i sit indlæg påstår, at vi i år var mange færre end sidste år. Jeg selv var faktisk imponeret over, hvor mange århusianere der deltog i festligheden. Det er ingen hemmelighed, at udendørs begivenheder er meget afhængige af vejret. Vi har arrangeret 1. maj i Aarhus i flere generationer. Og én ting er sikkert: Skinner solen, kommer der flere mennesker, end hvis det regner. I år var vejrguderne bestemt ikke med os. Alligevel trodsede rigtig mange mennesker regnen og blæsten og deltog i festen.

Havnepladsen var med til at give 1. maj et helt nyt liv. Og tiltrække en hel ny gruppe af mennesker. Havnepladsen bestod med bravur.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiftens analyse: Det er ikke mange AGF-spillere, der kan se sig selv i spejlet - holdet skal finde en decideret måltyv, hvis de vil tilbage til den sjove ende af tabellen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Aarhus For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Aarhus

Region Midtjylland lukker en række teststeder: Her kan du stadig blive testet for corona

Aarhus For abonnenter

Rådmand afviste fællesråds repræsentant til møde om havneudvidelse: Det beklager han nu

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Aarhus

Køreplanen er klar: Letbanen skruer op for trafikken

Aarhus For abonnenter

Fra Napoleons generaler til Jægergårdsgade: På Klassisk 65 er de danmarksmestre i at sable champagne

Debat

Tvivlsom donation på Frederiks Plads: Det manglede da bare, at man sagde nej tak

Debat

Når ældre mænd kræver, at kvinder tier: Personligt siger jeg tusind tak til dem, der klager over striptease

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Kultur

En læser undrer sig: Hvorfor dropper Friheden ikke musikere, som Tivoli i København aflyser af frygt for slåskampe?

Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Alarm 112

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

Annonce