Annonce
Debat

Læserbrev: 107 er ikke en bus - det er en blå pulsåre

blå bus 107busserejer bjerge nex

"Ka' du ikke bare ta' 107". Den sætning er ret almindelig her i huset. Mange vil betragte 107 som en bus, men her i Ejer Bjerge er den ikke en bare en bus. 107 er en blå pulsåre, der trofast snor sig gennem landskabet, og vi kan ikke leve uden!

Ejer Bjerge er hjertet. Og vi lokale synes, at vi kan tilbyde noget helt særligt: Her kan man bo centralt og nyde det nære liv på én gang. Derfor arbejder et lokalråd på nye boligformer, der kan tiltrække alle slags borgere. Børnefamilier, ældre og unge.

Men hvis vores trofaste 107 beskæres, mister vi en pulsåre, og hele strategien for området undermineres. Hvordan skal unge studerende let komme til Horsens eller Aarhus? Hvordan kan ældre bo her og være uafhængig af bil? Er det Skanderborg Kommunes strategi? Vil Horsens Kommune ikke gerne kunne tiltrække studerende fra oplandet? Ejer Bjerge ligger lige i midten af en pulsåre men i udkanten af både Skanderborg og Horsens kommuner. Derfor er jeg bange for, at vores politikere glemmer, vi hører til begge steder.

"Ka' du ikke bare ta' 107", er ikke en ligegyldig sætning for en mor. Hvis man har brugt den kollektive trafik som barn, tror jeg, at man oftere vil bruge den som voksen. Og her er det trygt at tage 107, når man er barn, for vi kender alle sammen bussen, og chaufføren er rar. Naboens datter hopper også på. Og "de nye" oppe i det røde hus. 107 opdrager ikke alene mine børn til at blive miljørigtige borgere, men også til at blive selvstændige åbne individer, der siger "hej" til en, man ikke kender helt så godt.

Jeg spørger mig selv: "Er vi ønsket?". "Hvad er pointen med at bo på landet?". Jeg mener, at landsbysamfundet er et vigtigt alternativ til bylivet, fordi her er nærhed og tryghed. Lige nu føler jeg desværre, at tæppet bliver trukket væk under os, hvis man fra politisk hånd ikke understøtter landsbylivet.

107 ikke en bus! 107 er en sammenhængskraft både indadtil og udadtil. 107, Brugsen, børnehaven, petanquebanen, skolen, præstegårdsstien, E45 ... Er vi totalt naive her ude i Ejer Bjerge, med alle de gode hensigter? Jeg vil gerne opfordre vores politikere til at tænke sig rigtig godt om: Er 107 en bus? ... Eller noget meget, meget mere?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

Annonce