Annonce
Læserbrev

Læserbrev: 20 unge autister tvangsflyttes

Som formand og næstformand for bestyrelsen på Lyngåskolen er vi rystede over den lemfældighed, hvormed Balanceplan 2020 med et snuptag flytter 20 elever med autisme uden faglige argumenter.

De unge har ikke bedt om det, forældrene er ikke inddraget, Lyngåskolen, Aarhus N, og underviserne er heller ikke spurgt, om det er en god idé at flytte 20 unge autister fra Lyngåskolen til Ungdomscentret. Til gengæld kan vi konstatere, at det er en konsekvens af Aarhus Byraads vedtagelse af Balanceplan 2020. De 20 unge er i gang med den treårige Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) på Lyngåskolen.

Som formand og næstformand for bestyrelsen på Lyngåskolen er vi rystede over den lemfældighed, hvormed Balanceplan 2020 med et snuptag flytter 20 elever med autisme uden faglige argumenter. Besparelsen er 500.000 kr., pebernødder i denne sammenhæng, men det er ikke småting for de 20 elever.

De 20 elever er i gang med den treårige STU, fordi de ikke er klar til en almindelig ungdomsuddannelse. De unge er diagnosticeret med autisme, hvilket kræver en hverdag der er forudseelig og i faste rammer. Eleverne skal flyttes fra Lyngåskolen til Ungdomscentret, altså fra et uddannelsestilbud til et behandlingstilbud. I vores dialog med forvaltningen har det ikke været muligt at få nogle faglige argumenter for flytningen. Forvaltningens eneste bud er, at de tror på, at synergieffekten mellem personalet på Ungdomscentret og Lyngåskolen vil give et bedre tilbud. Vi synes, det er at spille højt spil med 20 unges uddannelse at bygge det på tro.

Byrådet har vedtaget den endelige udgave af Balanceplan 2020, der skal sikre, at Magistraten for Sociale forhold og Beskæftigelse kan overholde budgettet i 2020. Vi er umiddelbart glade for, at det oprindelige sparemål på 90 millioner blev reduceret til 45 millioner.

Til gengæld er vi fuldstændig uforstående overfor, at byrådet med åbne øjne skærer så dybt i hjælpen og servicen overfor de handicappede. Aarhus kommune er den kommune i Danmark, der bruger det tredjemindste beløb på handicapområdet.

Vi opfordrer byrådet til at genoverveje beslutningen.

Illustration: Jens Nex
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

Annonce