Annonce
Læserbrev

Læserbrev: 20 unge autister tvangsflyttes

Som formand og næstformand for bestyrelsen på Lyngåskolen er vi rystede over den lemfældighed, hvormed Balanceplan 2020 med et snuptag flytter 20 elever med autisme uden faglige argumenter.

Annonce

De unge har ikke bedt om det, forældrene er ikke inddraget, Lyngåskolen, Aarhus N, og underviserne er heller ikke spurgt, om det er en god idé at flytte 20 unge autister fra Lyngåskolen til Ungdomscentret. Til gengæld kan vi konstatere, at det er en konsekvens af Aarhus Byraads vedtagelse af Balanceplan 2020. De 20 unge er i gang med den treårige Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) på Lyngåskolen.

Som formand og næstformand for bestyrelsen på Lyngåskolen er vi rystede over den lemfældighed, hvormed Balanceplan 2020 med et snuptag flytter 20 elever med autisme uden faglige argumenter. Besparelsen er 500.000 kr., pebernødder i denne sammenhæng, men det er ikke småting for de 20 elever.

De 20 elever er i gang med den treårige STU, fordi de ikke er klar til en almindelig ungdomsuddannelse. De unge er diagnosticeret med autisme, hvilket kræver en hverdag der er forudseelig og i faste rammer. Eleverne skal flyttes fra Lyngåskolen til Ungdomscentret, altså fra et uddannelsestilbud til et behandlingstilbud. I vores dialog med forvaltningen har det ikke været muligt at få nogle faglige argumenter for flytningen. Forvaltningens eneste bud er, at de tror på, at synergieffekten mellem personalet på Ungdomscentret og Lyngåskolen vil give et bedre tilbud. Vi synes, det er at spille højt spil med 20 unges uddannelse at bygge det på tro.

Byrådet har vedtaget den endelige udgave af Balanceplan 2020, der skal sikre, at Magistraten for Sociale forhold og Beskæftigelse kan overholde budgettet i 2020. Vi er umiddelbart glade for, at det oprindelige sparemål på 90 millioner blev reduceret til 45 millioner.

Til gengæld er vi fuldstændig uforstående overfor, at byrådet med åbne øjne skærer så dybt i hjælpen og servicen overfor de handicappede. Aarhus kommune er den kommune i Danmark, der bruger det tredjemindste beløb på handicapområdet.

Vi opfordrer byrådet til at genoverveje beslutningen.

Illustration: Jens Nex
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Politikere om tv-optagelser af ældrepleje: Langt værre end vi troede

Annonce