Annonce
Debat

Læserbrev: Aarhus - en by i undtagelsestilstand

Flemming Møller. Privatfoto

Aarhus by ligner efterhånden en by i undtagelsestilstand. Overalt hvor vi færdes, har kommunen opsat betonafspærringer.

Er vore politikere blevet paranoide over for den terror og de kriminelle handlinger, der er foregået i Paris, London og Berlin, og forestiller de sig virkelig, at det samme kan ske i vores egen lille provinsby?

Under et ophold i millionbyen Hamburg observerede vi ingen betonafspærringer. Alle de store julemarkeder, selv julemarkedet ved rådhuset, var fuldt tilgængeligt. Her var der tilsyneladende ingen paranoia over terroren fra forrige år i Berlin. Selv hovedgaderne med de mange internationale forretninger og varehuse var tilgængelige for alle.

Det var dejligt at opleve en åben by med en infrastruktur, som fungerede, og ikke som vores egen by, hvor vi om aftenen, når byen er mørkelagt, er ved at falde og brække arme og ben over betonafspærringerne på Strøget, ved rådhuset og Musikhuset.

De trafikale spærringer, vi oplever på vej til stadion, ses normalt kun i fjernsynsudsendelser fra krigsområder. Turister, der kommer til byen, må undre sig meget over alle disse foranstaltninger.

Det er tankevækkende, at Hamburg har flere indvandrere, end vi har i hele Danmark. Men måske ønsker vore politikere, at vi konstant skal leve med frygten. Måske for at passivisere os fra det politiske liv og glemme, at vi faktisk lever i et demokrati?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Unge fortsætter hærgen i Gellerup efter politiskud: Tre teenagere anholdt

Aarhus

Uro efter politiskud i Gellerup: Påsatte brande og stenkast i løbet af natten

Annonce