Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Aarhus - ikke så ren som byernes by

Hjemvendt fra en ferie i Paris blev det noget tydeligere for mig at se, hvad der kan forbedres ved vores egen by.

Vi boede i en bydel, der hedder Levallois-Perret, som ligger nordvest for "midtbyen", og vi besøgte derudover mange af de kendte bydele i Paris. På nær bydelen Montmartre, som i renhed - og bakker - minder om Aarhus, så var byen som støvsuget for affald. Alt var rent og pænt. Gadefejere i Levallois-Perret brugte apparater, der vel nærmest kan kaldes udendørs støvsugere, så det gik rigtigt hurtigt med at rydde op efter de folk, som ikke kunne finde ud af at bruge de mange skraldespande, som i øvrigt blev tømt ganske ofte.

Tænk, hvis Aarhus kunne blive ren igen. Det var den jo indtil for cirka 10 år siden. Nu ligner Aarhus bare en svinesti. Skraldespandene i Aarhus er i øvrigt tit stuvende fulde, så tømningsfrekvensen burde øges.

Derudover har Aarhus et problem, som Paris i mindre udstrækning har, nemlig måger. Mågerne går jo i skraldespandene, og jeg har da flere gange set, at de nærmest kan tømme en skraldespand i jagten på føde. Krager er også gode til den slags. Måske kunne byrådet overveje, at man udstyrer skraldespandene med låg? Det kan vel ikke være så svært.

Paris har også automatiske toiletter, som i øvrigt passes af samme firma som i Aarhus. Men i Paris virker toiletterne! Vi så kun ét defekt toilet på hele turen. Inden vi tog til Paris, var jeg på rundfart rundt i Aarhus og tjekkede toiletterne på Ingerslevs Boulevard, Frederiks Allé, Telefontorvet og ved Dokk1. Ingen af toiletterne virkede. Helt ærligt Aarhus – det kan man ikke byde hverken turister eller folk med små blærer.

Måske er Aarhus bare en fattig by i udkanten af EU, hvor vi må leve med, at byens kælenavn efterhånden er gået fra Smilets By til Skraldets By. På den anden side ved vi jo godt, at Aarhus aldeles ikke er fattig. Det er bare et spørgsmål om prioritering.

Jeg vil for alles skyld opfordre byens borgere til at bruge de skraldespande, der ikke er overfyldte – og ellers tage deres skrald med hjem, hvis skraldespandene er fyldte. For byrådet kan vi med statsgaranti ikke regne med. Problemet med skrald og ikke-fungerende toiletter har jo eksisteret i årevis, og absolut intet er sket inde fra Park Allé.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

AGF

AGFs cheftræner efter 3-1-sejr i Midtjylland: - Jeg er sindssygt stolt

Annonce