Annonce
Debat

Læserbrev: Aarhus Kommune skal ikke finansiere AGF's nye stadion

Jan Ravn Christensen, gruppeformand for SF i Aarhus Byråd. Foto: Aarhus Kommune

En styregruppe med Venstres rådmand Bünyamin Simsek og Radikale Venstres rådmand Rabih Azad-Ahmad foreslog i starten af ugen, at et nyt stadion med plads til 15.000 tilskuere samt et nyt atletikanlæg skulle opføres og finansieres af tæt bebyggelse i området omkring væddeløbsbanen. Det drejer sig om et af de grønne åndehuller, der gør Aarhus til mere end stål, glas og beton. Derfor skal vi ikke erstatte det med endnu et tæt bebygget område.

Forslaget handler om at opføre boliger i hele området og lade indtjeningen fra disse finansiere AGF's nye stadion og atletikanlæg. I mine øjne er det dog et besynderligt tidspunkt at foreslå, at kommunens penge skal bruges på dette. Det er ikke mere end et par måneder siden, vi gennemgik en større sparerunde, hvor velfærden for en lang række af kommunens borgere blev forringet.

Forslaget er i pressen blevet lanceret som "næsten gratis for kommunen", men det er jo ikke korrekt. Hvis man vælger at sælge arealerne og tillade byggeri på området ved Væddeløbsbanen, var det langt bedre at bruge de mange hundrede millioner offentlige kroner på nye folkeskoler, slidte daginstitutioner, indsatser for at vende udviklingen med stadigt flere hjemløse eller på at styrke en utilstrækkelig, forurenende offentlig transport. Med de andre behov, vi har for at få løftet den fælles velfærd, skal kommunens midler ikke bruges til at opføre store prestigeprojekter for en privat virksomhed som AGF.

Hvis AGF har brug for et nyt stadion, må de først og fremmest selv stå for finansieringen. Kommunens økonomi bør i stedet bruges på at sikre borgerne en ordentlig velfærd. Det kan ikke passe, at fællesskabets penge skal prioriteres på at styrke eliteidrætten, når pengene i forvejen ikke rækker til kernevelfærden.

Det er uforsvarligt at igangsætte planer for et nyt stadion og atletikanlæg i Aarhus Kommune med så voldsom en udgift, som der er lagt op til for kommunen. AGF er velkomne til selv at komme med et forslag om finansiering, men det skal ikke ske på bekostning af Aarhus' grønne områder og borgernes velfærd.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce