Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Aarhus må betale en stor del af det, brandvæsnet kommer til at mangle

Lige før sommerferien blev det meldt ud, at Østjyllands Brandvæsen har en ubalance i økonomien, hvilket vi i Dansk Folkeparti mener, beredskabet ikke burde være kommet i. Man kan altid være bagklog, men bestyrelsen og de ansvarlige embedsmænd burde for længst have råbt vagt i gevær, man burde have set, at bekendtskabet med Østjyllands Brandvæsen kunne blive en dyr omgang for de tre mindre ejerkommuner. Lige nu står man og mangler 8,6 mio. kr., hvoraf brandvæsnet selv skal finde 6,1 mio. kr. ved at effektivisere, og resten skal så betales af ejerkommunerne.

Skanderborg og Odder kommuner har forslået, at ejerkommunerne skal betale deres del i forhold til befolkningstilvæksten, hvilket er rimeligt, men noget, der dog ikke helt er faldet i god jord i Aarhus. Der kommer til at mangle penge hos Østjyllands Brandvæsen, men i Aarhus mener man, at brandvæsnet kan effektiviseres yderligere, og så er det, man må spørge, hvordan det kan lade sig gøre.

I Aarhus er man nødt til at se tilbage på, hvad der er sket af effektiviseringer siden sammenlægningen, hvor det især er i Odder og Skanderborg kommuner, man har kunnet mærke det. Som byrådsmedlem har jeg mange gange bragt problematikken omkring etableringen og driften af Østjyllands Brandvæsen op, men altid fået at vide, at det hørte til under bestyrelsen og ikke byrådet, men desværre er det gået, som frygtet, man står tilbage med en stor regning, som alle kommuner kommer til at hænge på, en regning, der efter min menig kun er én til at betale, nemlig Aarhus Kommune.

Jeg har altid ment, at det samarbejde, der blev etableret af de fire kommuner, der i dag er med i Østjyllands Brandvæsen, er det rigtige, og gør det stadigvæk, men i Aarhus må man indse, at man bliver nødt til at betale en stor del af de penge, man kommer til at mangle.

Hvis Aarhus stadig mener, at der kan spares penge ved at effektivisere mere hos Østjyllands Brandvæsen, og samtidig vil lade de andre tre kommune betale for de to nye brandstationer, så er der fare for, at vi får endnu en dårlig århushistorie.

Annonce
John Haarup Laursen (DF), medlem af Skanderborg Byråd. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce