Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Aarhus mangler et moderne stadion - ikke nye løbebaner i skoven

Historien må ikke gentage sig, når det nye stadion i Aarhus skal bygges. Fri os fra flere lappeløsninger og kompromiser, der komplicerer tingene og overbebygger området. Lav et rigtigt fodboldstadion for enden af Stadion Allé og et topmoderne atletikanlæg i Viby.

Borgerne i Aarhus - ikke AGF - fortjener at få tidssvarende stadionfaciliteter, som alle sammenlignelige byer i Skandinavien har fået i nyere tid. Byrådet bør langt om længe prioritere de sportsbegivenheder, der trækker stort publikum. Det må være det væsentlige parameter, når man snakker ny kommunal opvisningsfacilitet, der er til for byens borgere. Det er fodbold og håndbold, der trækker markant flest gæster i skoven. Kig til Herning, hvor MCH Arena og Boxen fungerer sublimt.

Jamen, bliver AGF A/S så ikke ”støttet” af kommunen? Jo, og Aros, Musikhuset og Moesgaard modtager ligeledes masser støtte. Fodbold er også kultur. AGF A/S betaler i øvrigt cirka tre millioner kroner om året for at leje sig ind på både Ceres Park og Fredensvang. Ret meget, sammenlignet med de 7659 kroner, som Væddeløbsbanen (der i øvrigt tjener penge via spil på heste) betaler i årlig leje til kommunen for et areal, der svarer til 28 fodboldbaner. AGF A/S bidrog desuden til de offentlige kasser med cirka 31 millioner kroner i 2018, beskæftiger 89 medarbejdere og har 150 løst ansatte samt 200 frivillige.

Hvad med placeringen af et nyt stadion? Det vil være et markant tab af både ”liv” og tradition i området, hvis AGF ikke længere spiller sine hjemmekampe for enden af Stadion Allé. Det samme gør sig ikke gældende for områdets øvrige interessenter, hvis man anlægger det førnævnte ”tilskuerperspektiv” på sagens kerne. Og med al respekt for atletik- og motionsfolket, så kan man stadig løbe i skoven, selvom byens atletikstadion bliver til et fodboldstadion.

Atletikken trækker ikke mange tilskuere til stævner, hvilket ellers var en del af den store Atletion-fortælling for tyve år siden, da det nuværende stadion blev opført. Atletikkens trænings- og stævnefacilitet kan fint ligge på Viby Stadion - kun to kilometer fra det nuværende stadion. Det er vanvid at overbebygge skovområdet med TO nye stadions og nye boliger for at opfylde det eneste væsentlige behov - et nyt fodboldstadion. AGF har som bekendt tilbudt at medfinansiere et nyt byggeri med 50 millioner, mens fonde og investorer ligeledes kan bidrage.

Lad os derfor lære af historien. Idrætsparken var måske en sympatisk tanke, men den seneste stadionombygning var en katastrofe. I hvert fald for byens borgere.

Annonce
Ceres Park og Arena samt Jydsk Væddeløbsbane. Foto: Axel Schütt
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Det stabile AGF-forsvar skal findes frem igen

AGF

Minut for minut: Gyserafslutning - Silkeborg henter sejren hjem i kampens sidste minutter 

Annonce